|

Korkusuzlar çetesi çökertildi

İstanbul'daki vatandaşların korkulu rüyası haline gelen “Korkusuzlar çetesi” olarak nam salan hırsızlık şebekesi, polisin 6 aylık takibi sonucu yapılan operasyonla çökertildi.

Yeni Şafak ve
03:00 - 17/05/2016 Salı
Güncelleme: 21:16 - 16/05/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

13 Mayıs'ta Sultangazi İlçesinde, 28 adrese eş zam anlı düzenlenen operasyonda 21 hırsızlık şüphelisi yakalandı. Korkusuzlar çetesi olarak nam salan şebekenin 52 ev hırsızlığı, 5 otodan hırsızlık, 4 kapkaç ve 10 oto hırsızlığı yaptığı belirlendi. Şebekenin çaldığı 10 otomobil bulunarak sahiplerine teslim edildi.



KELEPÇE BİLE DURDURAMADI


Şebeke lideri Serkan K.'nın (28) 5 yıl kesinleşmiş cezasının 4 yılını 6 ay önce tamamlayarak serbest kaldığı ve geri kalan 1 yıllık cezasını da bileğine takılan elektronik kelepçe ile evinde geçirdiği ortaya çıktı. Akşam 9 ile sabah 9 arasında evinde olması gereken şebeke lideri Serkan K.'nın gece dışarı çıkamadığı için gündüz hırsızlık yaptığı belirlendi.





“KOKUYORUM PARFÜM ÇALIN”


Şebeke lideri Serkan K.'nın çete üyelerine verdiği talimatlarla pis “pis kokuyorum gidin benim için parfüm çalın” diyerek Büyükçekmece'deki lüks villalardan pahalı parfümler çaldırdığı da ortaya çıktı.



KAÇARKEN BİLE ÇALDILAR


Lüks evlere giren hırsızların, gürültü yapmamak için evlere çıplak ayak girdikleri, kaçarken de çıkardıkları ayakkabılar ile evlerden ayakkabı çaldıkları tespit edildi. Yasadışı gösterilere de katılan 21 şüpheliden 18'i adliyeye sevk edilirken, 3 şüpheli emniyetteki işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.



#Korkusuzlar çetesi
#Çete
8 yıl önce