|

Korkutan yangın

Antalya’daki 3 ayrı bölge ile Mersin’de ormanlık alanda çıkan yangınlar korkuttu. Alanya’da okul, otel ve villaların bulunduğu makilik alandaki yangına güçlükle müdahale edilirken, 351 küçükbaş hayvan telef oldu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 2/07/2017 Pazar
Güncelleme: 01:32 - 2/07/2017 Pazar
Yeni Şafak
Korkutan yangın
Korkutan yangın

Akdeniz bölgesinde Antaya’daki 3 ayrı bölge ile Mersin’de ormanlık alanda çıkan yangınlar korkuttu. İzmir'de çıkan yangın ise halkı susuz bıraktı. Alanya ilçesine bağlı Kargıcak Mahallesi’nde yerleşim alanındaki makilikte dün sabah çıkan yangın, yüksek sıcaklık ve rüzgarın etkisiyle kısa sürede büyüdü. Yangın nedeniyle tüm evler boşaltılırken, bölgede tatil yapan turistler ve vatandaşlar da söndürme çalışmalarına destek oldu. Güçlükle kontrol altına alınan yangında 2 villa ve bir ev kullanılamaz hale geldi, seralar, muz ve meyve bahçeleri de zarar gördü.


10 KİŞİ HASTANELİK OLDU

Alanya ilçesindeki Sapadere Kanyonu’nda da çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle hızla yayılarak Gazipaşa ilçesi sınırlarına kadar ilerledi. Söndürme çalışmaları sırasında aralarında itfaiye erleri ve orman işçilerinin de bulunduğu 10 kişi hastanelik oldu.

Mersin’in Anamur ilçesine bağlı Asmaca mevkisindeki ormanlık alana da yangın çıktı. Alevlere 5 helikopter, 2 uçak, 34 arazöz, 20 su tankı, 200 orman işçisiyle müdahale edildi.

İZMİR'DE 6 İLÇE SUSUZ KALDI

Öte yandan, İzmir'in Menderes ilçesindeki Gümüldür bölgesinde çıkan orman yangını nedeniyle bazı enerji nakil hatları zarar görünce Menderes, Buca, Karabağlar, Gaziemir, Konak bölgesinde sular kesildi. Antalya’nın Manavgat ilçesinde de şaşe yapan elektrik tellerinin otları tutuşması sonucu yangın çıktı. Alevler, iki ahıra sıçradı. Yangında 351 küçükbaş hayvan telef oldu.


Bodrum duman altı

Muğla’nın Bodrum ilçesinde katı atık depolama alanında gaz sıkışması sonucu patlama meydana geldi. Patlama sonrası çıkan yangın ormanlık alana sıçradı. Yangından çıkan dumanlar tüm Bodrum’u sardı. Yoğun duman ilçe merkezine giriş çıkışları engelledi. Yangına çok sayıda itfaiye ve orman ekibi, 1 uçak, 1 helikopter, AKUT ve Muğla 911 tarafından müdahale etti. Sık sık patlama yaşanması nedeniyle çöplük alanına yakın evler tahliye edildi.

#Antalya
#Alanya
#İzmir
#Yangın
7 yıl önce