|

Korkutan yangın

Davutpaşa'da 5 katlı kumaş ve iplik fabrikasında çıkan yangın korkuttu. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı.

Yeni Şafak
04:00 - 12/06/2018 Salı
Güncelleme: 01:48 - 12/06/2018 Salı
Yeni Şafak
Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı.
Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın, 5 saatte güçlükle kontrol altına alındı.

İstanbul-Davutpaşa'da bir fabrikada çıkan yangın, korku ve paniğe yol açtı. 5 katlı kumaş ve iplik fabrikasının üst katlarında dün henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı.

Kuvvetli rüzgarın da etkisiyle alevler kısa sürede büyüdü. Alev topuna dönen iplik ve kumaş balyalarının alt katlara düşmesi sonucu tüm binayı sardı. Oluşan yoğun duman tabakası, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü başta olmak üzere kentin bir çok noktasından görüldü.


CAN KAYBI YAŞANMADI

İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Yangın, itfaiye ekiplerinin 5 saatlik çabası sonucu güçlükle kontrol altına alınabildi.

Olay yerinde incelemelerde bulunan İstanbul Valisi Vasip Şahin, saat 06.47'de itfaiyeye ihbar geldiğini, ekiplerin 06.53'te olay yerine ulaştığını belirterek, "Henüz işçiler fabrikaya gelmeden yangın başlamış. En büyük tesellimiz burada herhangi bir can kaybının olmaması" dedi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal da yangının elektrik kontağından çıkma ihtimalinin yüksek olduğunu söyledi.

İtfaiye 89 araçla müdahale etti

Yangına, İstanbul İtfaiyesi’nden 75, ilçe belediyelerinden 14, toplam 89 araç, 185 personel müdahale edildi. Fatih, Zeytinburnu, Bağcılar, Bahçelievler, Güngören, Bayrampaşa, Esenler belediyeleri ile Hamidiye AŞ’den toplam 15 su tankeri de ekiplere destek verdi. Söndürme çalışmaları sırasında bir itfaiye eri bacağından hafif yaralandı, bir diğeri de dumandan etkilendi.

#​Davutpaşa
#İstanbul
6 yıl önce