|

Kozmik kumpasın 121 casusu

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘Kozmik Oda’ soruşturmasında, TSK personeline FETÖ mensuplarınca kumpas kurulduğu gerekçesiyle eski Emniyet Müdürü Ali Fuat Yılmazer ve darbe girişiminin ardından TSK’dan ihraç edilip tutuklanan eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse’nin de aralarında bulunduğu 121 kişi hakkında dava açtı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/06/2017 Cumartesi
Güncelleme: 08:45 - 15/09/2017 Cuma
Yeni Şafak
Ali Fuat Yılmazer
Ali Fuat Yılmazer

19 Aralık 2009’da eski Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’a suikast düzenleneceği ihbarı üzerine başlatılan, meslekten ihraç edilen eski Cumhuriyet Savcısı Mustafa Bilgili’nin yürüttüğü ‘Kozmik Oda’ soruşturması, devlete ait pek çok gizli bilginin bulunduğu disklerin FETÖ tarafından yurtdışına kaçırılmasıyla sonuçlanmıştı. Çukurambar’da Arınç’a suikast düzenleyecekleri iddia edilen 2 askerin, belirtilen bölgeye yakın oturan ve bilgi sızdırdığı iddia edilen bir albay hakkında bilgi toplamak üzere görevlendirildiklerini belirtmesine karşın suikast iddiası soruşturmasının FETÖ tarafından sürdürüldüğüne dikkat çekilen iddianamede, şunlara dikkat çekildi:

MADDE MADDE SKANDAL

*Çukurambar’daki şüpheli askerler, suikast ihbarından 9 ay önce Ergenekon soruşturması kapsamında izleniyordu.

*Arınç’ın peşinde olduğu söylenen 2 araçtan biri Genelkurmay’a aitti, diğeri o sabah kiralanmıştı. Fakat bir vatandaş ne hikmetse 2 aracı birden fark ederek suikast ihbarı yaptı.

*Suikast ihbarı alan polisler, olay yerine bir saat sonra gitti; Arınç’ın oturduğu 1424. Cadde’ye değil, 1425. Cadde’ye baktılar.

*Arınç’ın ikameti kontrol edilmedi, zaten Arınç o gün Manisa’daydı.

*’Şüpheliler’ boş durumdaki araçlarına yaklaştıkları sırada gözaltına alındı.

*Üzerlerinden saldırı için kullanılacak herhangi bir malzeme (silah, bomba, mühimmat) çıkmadı.

*TİB’den alınan dökümlere göre, ‘ihbar’ saati olarak gösterilen 14.50’de ihbarın yapıldığı belirtilen numara ile TEM Şube Müdürlüğüne ait numara arasında herhangi bir görüşme olmadı.

*’İhbar’ın yapıldığı iddia edilen telefon bayisi civarında da ‘ihbarcı’nın bulunması için hiçbir şey yapılmadı.

*Gizli-saklı bir işlem olmadığı görülmesine rağmen, Ankara Seferberlik Bölge Komutanı da şüphelilerle birlikte hareket ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı.

*Eski Genelkurmay Adli Müşaviri Muharrem Köse, Genelkurmay Başkanlığı’nda bir kasada mühürlü bulunan ve içinde askeri sırların yeraldığı dijital materyalleri yetkisi olmamasına karşın Savcı Mustafa Bilgili’ye teslim etti. Köse ayrıca 18 Eylül 2013’te mühürlenmiş 16 no’lu odada (kozmik oda) arama yapılmasını sağlayarak içinde askeri sırların yeraldığı 2010’a ait imajı yine Bilgili’ye teslim etti.

*Bilgili de bunları TÜBİTAK’ta görev yapan FETÖ üyeleri sanıklar Burak Akoğuz ve Ebubekir Yalçınkaya’ya vererek bilirkişi incelemesi yaptırdı. Akoğuz ve Yalçınkaya’nın kopyalayıp götürdüğü gizli bilgiler, askeri casusluk amacıyla kullanıldı.


#Kozmik oda
#Kumpas
#TÜBİTAK
#FETÖ
7 yıl önce