|

Kripto subay deşifre etti

Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı'nda subay olan Muhittin K., hakkında hiçbir soruşturma yokken savcılığa başvurarak itirafçı oldu. Kripto FETÖ’cü’nün ifadesiyle Çalışma Bakanlığı'nda görevli bir müfettiş yardımcısı gözaltına alındı.

Yeni Şafak ve
08:00 - 7/02/2018 الأربعاء
Güncelleme: 10:22 - 7/02/2018 الأربعاء
Yeni Şafak
Burak Akın’ın ardından çok sayıda asker, itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurdu.
Burak Akın’ın ardından çok sayıda asker, itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurdu.

“FETÖ’cüyüm” diyerek teslim olan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Yaşar Güler’in koruma müdür yardımcısı Yüzbaşı Burak Akın’ın ardından çok sayıda asker, itirafçı olmak üzere savcılıklara başvurdu. Özellikle TSK’daki kriptoların deşifre edildiği ankesörlü telefon soruşturmasının derinleştirilmesinin ardından artan itirafçıların sayısı 100’e yaklaştı. Bunların arasında Polatlı Topçu ve Füze Okulu Komutanlığı’nda Muhittin K. de bulunuyordu.

İTİRAFIYLA 3 KİŞİ YAKALANDI

Muhitttin K., emniyetteki ifadesinde, 2010 askeri sınav sorularının kendisine verildiğini itiraf etmiş ve 2012 KPSS’de kopya çekerken yakalanan ancak hakkındaki soruşturma örtbas edilen Mevlüt Karabakla’nın “mahrem imam” olduğunu söylemişti. Muhittin K. ayrıca FETÖ içerisinde faaliyet yürüttüğü dönemde tanıdığı örgüt üyelerini de deşifre etti. K.’nin ifadesiyle 3 isim daha gözaltına alındı.

BİRİ MÜFETTİŞ, BİRİ ASKER

Muhittin K.’nin ismini verdiği kişilerden birisinin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda müfettiş yardımcısı olarak görev yapan S.K. olduğu öğrenildi. Diğer şüphelilerin ise teğmen rütbesiyle görev yapan S.U. ile FETÖ’nün eğitim kurumlarında öğretmen olarak çalışan H.B. olduğu öğrenildi. Şüpheliler emniyetteki işlemlerinin tamamlanmasının ardından önceki gün adliyeye sevk edildi.

HAKİM KARŞISINDA ÇÖZÜLDÜ

Soruşturmayı yürüten Ankara Cumhuriyet Savcısı Velihattin Eldemir, hakkında hiçbir işlem yokken savcılığa başvurarak itirafçı olmak istediğini bildiren ve örgüt hakkında kapsamlı bilgiler veren Muhittin K. ile yine FETÖ’ye ilişkin bilgiler veren müfettiş yardımcısı S.K.’yı haklarında adli kontrol uygulanması talebiyle Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk etti. Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, dört şüpheliye de adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

  • 100’den fazla itirafçı
  • Yüzbaşı Burak Akın’ın etkin pişmanlıktan faydalanmasından sonra FETÖ’deki çözülme devam ediyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı kaynaklarından alınan bilgiye göre, Akın’ın FETÖ üyesi olduğunu kabul ederek teslim olması ve adli kontrolle serbest bırakılmasının ardından ülke genelinde yaklaşık 100 “kripto FETÖ”cü daha itirafçı olmak için savcılıklara başvurmuştu. Bu sayı gün geçtikçe artıyor.
#FETÖ
#Polatlı Topçu ve Füze Okulu
#Muhittin K.
٪d سنوات قبل