|

Kritik görüşme sonrası ilk açıklamalar

AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ve CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili AK Parti ile CHP arasında gerçekleştirilen görüşme sonrası açıklama yaptı.

Yeni Şafak
16:47 - 23/03/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:09 - 23/03/2016 Çarşamba
Diğer

Dokunulmazlıklar ile ilgili görüşmeler kapsamında AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, TBMM'de saat 16.00'da Bostancı'nın makamında bir araya geldi.



Görüşmenin ardından Bostancı ve Altay açıklama yaptı. AK Parti'ye tekliflerini sunduklarını belirten Altay "83'üncü Madde'yi yeniden düzenleyebiliriz. Dokunulmazlıklar tamamen kalkmamış olur. 1998'de benzer yöntem denendi, sonuç alınmadı. Bu şekilde değişikliğin kamu vicdanını tatmin edeceğini düşünüyoruz. Terör, yüz kızartıcı suçları ekledik. Teklifimizi Sayın Bostancı'ya sunduk ve uzlaşılabileceği yönünde bir kanaat aldık" açıklamasını yaptı.



"CHP'nin
ciddiyetle çalışmasını olumlu buluyorum"


AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı ise CHP'nin önerilerinin değerlendirildikten sonra bir yol haritası belirleneceğini söyledi. Bostancı ""CHP'nin teklifi bizim önerimize yakın bir teklifti, değerlendirilebilir bir teklif. CHP'nin ciddiyetle bir çalışma yaptığını görüyorum ve bunu çok olumlu buluyorum. HDP ve MHP'yi ziyaret etmiştik. Onların beyanlarını biliyoruz. Ayrıca bir cevap verme hususunu görürlerse biz teklifleri alırız. Dokunulmazlıklar Anayasa'da belirlenmiş bir konu. AK Parti ile CHP anlaşırsa sayı yeterli oluyor. CHP'nin önerilerini değerlendirdikten sonra bir yol haritası belirlenecek" dedi.







#AK Parti
#Naci Bostancı
#CHP Grup Başkanvekili Engin Altay
#Engin Altay
#AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı
8 yıl önce