|

Kritik operasyonların 'kalbi'

Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, 20 Temmuz’da Suruç’ta 34 kişinin ölümüyle sonuçlanan ve pek çok gelişmenin fitilini ateşleyen bombalı saldırıdan beri, adeta 7 gün/24 saat teyakkuz halinde çalışıyor. Merkez, bugüne kadar sınır ötesi operasyonlarda, terör olaylarında aktif olarak görev yaptı.

Yeni Şafak
08:34 - 7/12/2015 Pazartesi
Güncelleme: 06:58 - 7/12/2015 Pazartesi
Diğer

Saldırıının ardından Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun talimatıyla oluşturulan Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, güvenlikle ilgili tüm gelişmeleri, sosyal medya dahil olmak üzere, anbean takip ediyor, kurumlar arasında eşgüdüm sağlıyor. Merkez, operasyonel bir görevi olmasa da operasyonlar için karar alıcıları bilgilendirmede, harekete geçirmede ve ilgili birimleri koordine etmede önemli bir rol üstleniyor.



Başbakan Davutoğlu'na günlük raporlar hazırlayan merkezde, Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu ve 5 daire başkanı dönüşümlü görev yapıyor. Habertürk'te yer alan habere göre Merkezde, Başbakanlık, Genelkurmay, Adalet, Dışişleri, İçişleri bakanlıkları ile MİT, Emniyet Genel Müdürlüğü ve AFAD'dan uzmanlar çalışıyor.


Merkez, bugüne kadar, 34 kişinin öldüğü Suruç ve 102 kişinin öldüğü Ankara saldırıları sonrasında, 22 Temmuz'da Ceylanpınar'da 2 polisin PKK tarafından ve Kilis'te 1 askerin DAEŞ tarafından şehit edilmesiyle ilgili gelişmelerde, Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi'nin öldürüldüğü ve 2 polisin şehit edildiği olayların takibinde, Türkiye sınırını ihlal eden Rus SU-24 uçağının düşürülmesinde, sınır ötesi operasyonlarda, İstanbul ile Diyarbakır'daki terör olaylarında aktif olarak görev yaptı.2 kez ziyaret ettiBaşbakan Davutoğlu, 2 kez bu birimi ziyaret edip çalışmaları inceledi. Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu da merkeze sürekli gidip bilgi alıyor. Sıcak gelişmelere ilişkin ilgili kurumlardan, yazılı ve görsel basından, sosyal medyadan anlık bilgi toplayan birimin, işlevselliği nedeniyle önümüzdeki dönemde de aktif olarak çalıştırılması planlanıyor.

#Başbakanlık Koordinasyon Merkezi
#Başbakan Davutoğlu
#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#Başbakanlık Müsteşar Yardımcısı Özer Kontoğlu
#Başbakanlık
#Genelkurmay
#Adalet
#Dışişleri
#İçişleri
#MİT
#Emniyet Genel Müdürlüğü
#AFAD
#Tahir Elçi
#DAEŞ
#Başbakanlık Müsteşarı Kemal Madenoğlu
8 yıl önce