|

Kritik zirve sonrası ilk açıklama

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Sultanahmet'teki saldırının 1988 Suriye doğumlu bir canlı bomba tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybettiğini 2 'si ağır 15 kişinin ise yaralandığını söyledi. Kurtulmuş, dayanışma çağrısında bulundu.

Yeni Şafak
14:16 - 12/01/2016 Salı
Güncelleme: 13:22 - 12/01/2016 Salı
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu Çankaya Köşkü'nde Sultanahmet Meydanı'nda meydana gelen patlamaya ilişkin basın açıklaması yaptı. Kurtulmuş'un açıklamasından öne çıkan başlıklar şöyle:



Parçalanan cesedin canlı bomba olduğu tespit edildi. Canlı bomba Suriye kökenli. Saldırıda 10 kişi hayatını kaybetti, 2 'si ağır 15 kişi yaralandı. Ölenlerin önemli bir kısmı yabancı uyruklu.1988 Suriye doğumlu olduğu tespit edildi.



Türkiye sistematik bir terör saldırısı ile karşı karşıyadır. Bunun için ilgili birimlerimiz çok hassas çalışma yürüttüklerini biliyorsunuz. Bu terör saldırıları bundan sonraki süreçte de bütün gücümüzle üstüne gideceğiz. 20 Temmuz'dan itibaren bu saldırıların devam ettiğini görüyoruz. Türkiye'nin dostlarının seslerinin yükseltmeye davet ediyorum. Türkiye dostlarını yanımızda görmek istiyoruz. Terörün sınırı yok herhangi bir resmi kuruluştan ibaret değil. Terör yok etmeye devam ediyor. Her zaman söylediğimiz gibi terörün dini, ırkı olmaz. İnsanlığa yapılan bu saldırıda herkesi yanımızda görmek istiyoruz. Bunun Suriye'deki vekalet savaşının bir yansıması olduğunu görüyoruz. Türkiye içerisinde bir yansıması olması mevcuttur. Bunları araştıracağız. Güvenlik birimlerimiz olayın bütün mahiyetini ortaya çıkarması ve en üst düzeyde müdahale edilmesi ekiplerimizin süreci iyi yönettiğini gösteriyor. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimizi iletiyoruz.


#Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
#İçişleri Bakanı Efkan Ala
#Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu
#Çankaya Köşkü
#İstanbul
#Sultanahmet
#bomba
#patlama
8 yıl önce