|

Kumpas Adalet Sarayı'nda görüşülecek

İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, Paralel Devlet Yapılanması'nın 2009'da Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla aralarında Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca ve eski emniyet müdürlerinin de bulunduğu 33 şüpheli hakkında açılan davanın duruşmalarının, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasına karar verdi.

Yeni Şafak
18:54 - 11/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 16:58 - 11/11/2015 Çarşamba
AA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca hazırlanan iddianameyi kabul eden terör ve örgütlü suçlardan sorumlu İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, 2 Ekim'de hazırladığı tensiple verdiği duruşmaların Silivri Ceza ve İnfaz Kurumu Yerleşkesi'ndeki büyük salonda yapılması kararını geri aldı.



Mahkeme, duruşmaların Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılmasına hükmetti.



Böylece davanın ilk duruşması 22, 23 ve 24 Aralık'ta İstanbul Adalet Sarayı'nda yapılacak.



Paralel Devlet Yapılanması'nın, 2009'da düzenlenen Tahşiye soruşturmasında kumpas kurduğu ve usulsüzlükler yaptığı iddiasıyla hazırlanan, 64 mağdur ve müştekinin yer aldığı iddianamede, bir numaralı şüpheli Fetullah Gülen'in "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek, resmi belgede sahtecilik ve iftira" suçlarından toplam 19 yıldan 34 yıla, Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Tufan Ergüder, Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse ve Mutlu Ekizoğlu'nun da aralarında bulunduğu 15'i tutuklu diğer 32 şüphelinin ise, "silahlı örgüte üye olmak, resmi belgede sahtecilik ve iftira" suçlarından toplam 11 yıl 6 aydan 26 yıl altışar aya kadar hapis cezasına çarptırılması talep ediliyor.



#tahşiye
#kumpas
#istanbul adalet sarayı
9 yıl önce