|

Kumpasçılar açığa alındı

Paralel örgütün kendi mensuplarının kadrolaşmasını sağlamak için açtığı davalardan olan "İzmir Askeri Casusluk" soruşturmasını başlatan savcı Zafer Kılınç ve hakim Serdar Ergül açığa alındı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 12/02/2016 Cuma
Güncelleme: 23:27 - 11/02/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) 2. Dairesi, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) kumpas davalarından birisi olan İzmir Askeri Casusluk'ta rol alan savcı Zafer Kılınç ile hakim Serdar Ergül'ün haklarındaki soruşturma tamamlanana kadar açığa alınmasını kararlaştırıldı. İki ismin göreve devamının “yargı erkinin nüfuz ve itibarına zarar” vereceği belirtildi.



SAVCI TALEP ETTİ

HSYK Başmüfettişi, FETÖ'nün devlet bürokrasisini tasfiye etmek amacıyla başta İçişleri, Dışişleri, Maliye, Ekonomi ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile MİT mensuplarını fişleyerek dosyaya dahil ettiği İzmir Askeri Casusluk kumpasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında savcı Kılınç ile hakim Ergül'ün tedbiren açığa alınmasını talep etti. Kılınç ve Ergül'ün açığa alınmasını isteyen müfettişin hazırladığı raporda, soruşturma aşamasında her iki ismin de usul ve yasaya aykırı işlemler yaptığına dikkat çekilirken, "Mesleğin şeref ve onurunu bozan eylemde bulundular" denildi.



TEBLİĞ EDİLİNCE EL ÇEKECEKLER

HSYK 2. Dairesi, HSYK müfettişinin talebini dünkü toplantısında gündemine aldı. Daire, müfettişin talebi doğrultusunda Kılınç ve Ergül'ün geçici olarak açığa alınmasına karar verdi. HSYK'nın bu kararının tebliğ edilmesinin ardından her iki isim de geçici olarak görevden el çektirilecek.



10 tanıktan 'KAYNAK' ifadesi

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca, FETÖ ve Paralel Devlet Yapılanması (PDY) bünyesinde faaliyet gösterdiği iddiasıyla Kaynak Holding'e yönelik yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar 10 gizli tanığın kendi istekleriyle savcılığa gelerek ifade verdiği öğrenildi.



PARA AKTARIMI YAPILMIŞ

"Bahtiyar" kod adlı gizli tanığın savcılığa verdiği ifadede, holdinge bağlı faaliyet gösteren Sürat Kargo çalışanlarının, Şirket İçi Tesellüm (ŞİT) adını verdikleri denetim dışı gizli bir sistem kurarak, holdinge para aktarımı yaptıklarını anlattığı öğrenildi. "ŞİT" adı verilen gizli sistemi incelemeye alan savcılık, bu sistemle şirket paralarının bankacılık sistemine girmeden, vergi denetimi ve incelemeden muaf bir şekilde holdinge aktarıldığı iddiası üzerinde duruyor.


#kumpas
#paralel
#casusluk
8 yıl önce