|

Kumpasın son sanığı tahliye oldu

Kamuoyunda 'Atabeyler' olarak bilinen dava kapsamında hükümlü olan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren tahliye edildi.

Yeni Şafak
22:26 - 17/08/2016 Çarşamba
Güncelleme: 22:33 - 17/08/2016 Çarşamba

Adalet Bakanı Bozdağ, yeni kanun hükmünde kararname ile ilk etapta kapalı ve açık ceza infaz kurumlarından yaklaşık 38 bin kişinin tahliye edileceğini bildirmişti. Bakan Bozdağ'ın düzenlemenin bir af olmadığını belirtmesi kapsamında kumpas davasının tek tutuklu sanığı eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren için de tahliye kararı verildi.



Eren, akşam saatlerinde İstanbul Kartal H Tipi Açık Ceza İnfaz Kurumu'ndan tahliye edildi. Eren, cezaevinden çıkar çıkmaz eşine ve kendisini bekleyen yakınlarını sarıldı.



Daha sonra gazetecilere açıklamalarda bulunan Eren, "Özgür olmayı daha henüz tadamadım. Komutanlarım daha tecrübeliler, bunu tatmak her halde biraz süre alacak. Bugün 3 tane şehidimiz vardı Boğaz'da, Güneydoğu'da içeriden hançerlenmesine rağmen, hem emniyet, hem silahlı kuvvetler içeriden ciddi hançer almasına rağmen mücadelelerine devam ediyorlar. Hala şehit veriyoruz. Allah'tan rahmet diliyorum onlara. Bu süreçte, sivil, asker, polis, korucu mücadeleyi veren tüm milletimize Allah'tan kolaylıklar diliyorum. Tabii ki tarif edilmesi çok zor duygular içindeyim" dedi.



Bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum


Eren, "Ben çıktım, inşallah özgür olduğumu bir an önce hissetmeye başlarım. Ama iki tane daha astsubayımız var içeride, Ali kaya ve Özcan İldeniz. Onlara buradan selam ediyorum, sabırlar diliyorum. Onlarda inşallah bu süreçte bir an önce dışarı çıkacaklar, kalben inanıyorum. Tahliyemi bekliyorum ama bu süreçten önce bekliyordum. 10 senedir uğraştığım bilirkişi raporunu ilk defa 30 Haziran'da Ankara 2. Ağır Ceza mahkemesi ilk defa kabul etti. Oradan ben umutlanmıştım zaten. Ama bu kadar çabuk olacağını beklemiyordum. Bunun kumpas olduğunu ben biliyordum, fakat diğer insanlar yeni öğrendiler. Bana inan sivil, asker, silah arkadaşlarım, devre arkadaşlarım vardı. Her şeye rağmen maddi, manevi yanımda olan o kadar çok insan varmış ki hiç tanımadığım, kalbin kalbe değmesi olayı ben burada çok güzel yaşadım" diye konuştu.



Kırgın değilim, devlete küsülmez


Eren, bir gazetecinin "Silahlı kuvvetleri dönecek misiniz?" sorusuna, "Vatan sever, Atatürkçü ve devletçi bireyler olarak yetiştirildik. Tabiki vatan bize 'gel şu görevi yap' ben uçuş hocasıyım aynı zamanda. Uzun süre ara verdim ama inanıyorum ki çok pilotları yetiştirebilecek yetim hala devam ediyordur. Gönlüm ister bir an önce uçuşa dönmeyi. Silahlı kuvvetlere çağırırlarsa hayır diyemem her halde. Kırgın değilim, devlete küsülmez. İçimde o üniforma aşkı hiç sönmedi benim. Ben hep subay kimliğimi taşıdım, Atatürk'ün askeriyim" ifadelerini kulandı.



Herhangi bir gelişme olursa kaçacaktım


Murat Eren, 15 Temmuz Darbe girişimi hakkında da açıklamalarda bulunarak, "Öğrencilerimden yok ama tanıdıklarımdan. İşin aslı, bunu Fethullah Gülen'in ekibinin yaptığını ilk etapta fark ettim. Kıyafetimi giydim, herhangi bir gelişme olursa, direk kaçacaktım buradan ve mücadeleye dışarıda devam edecektim. Bunu telefonla bir kaç arkadaşımıza da söyledim. Teyakkuz da bekliyordum burada. Burada bir kafesin içerisindesiniz en kolay bulacakları kişi burada bendim. Bu mücadeleyi dışarıda kanımın son damlasına kadar devam ettirirdim. öyle bir duygu içerisindeydim, hazır bekliyordum. Kalbi vatan sevgisiyle çarpan hangi görüşte olursa olsun vatandaşı hesaba katmadılar" dedi.




Eren'in avukatı Hüseyin Ersöz, müvekkilinin tahliye edilmesi sürecini anlattı. Murat Eren hakkındaki Genelkurmay Askeri Mahkemesi'nin mahkumiyet kararına karşı 26 Temmuz'da, Askeri Yargıtay Başkanlığı'na, "yargılamanın yenilenmesi ve infazın durdurulması" talebiyle başvuruda bulunduklarını hatırlatan Ersöz, "Askeri Yargıtay Başkanlığı bu talebimizi kabul ederek, yargılamanın yenilenmesi ve infazına durdurulmasına karar verdi. Murat Eren bir kaç saat içinde Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'ndan tahliye edilecek." dedi.



  1. "Yargılayan hakimler FETÖ'den tutuklanması gerekçe gösterildi"
  2. Yeniden yargılama, infazın durdurulması ve tahliye kararının gerekçesini de anlatan Ersöz, "FETÖ ana iddianamesinde, Atabeyler davasının, Türk Silahlı Kuvvetleri'nden bazı askerlerin tasfiyesine yönelik bir kurgu dava olduğu, mülkiye başmüfettişliği tarafından Atabeyler davasının soruşturma aşamasında görev alan polislerin hukuka aykırı işlem gerçekleştirdikleri ve Murat Eren hakkındaki delillerin yeniden incelenmesi gerektiği yönündeki tespitler ve Murat Eren hakkındaki yargılamaya katılan hakimlerin FETÖ/PDY üyesi oldukları iddiasıyla tutuklanmaları gerekçe gösterildi." bilgisini verdi.

Ersöz, kararın Kartal Açık Ceza ve İnfaz Kurumu'na fakslandığını da sözlerine ekledi.



Yeniden yargılama talepli dilekçeden

Kamuoyunda "Atabeyler davası" olarak olana bilenen davada aldığı 4 yıl 2 ay hapis cezasının infazı için Kartal Cezaevi'nde hükümlü bulunan eski Kara Pilot Yüzbaşı Murat Eren'in avukatı Hüseyin Ersöz, 26 Temmuz'da yeni delil ve olgular doğrultusunda yargılanmanın yenilenmesi ve infazın durdurulması talebiyle Askeri Yargıtay Başkanlığı'na başvurmuştu.



Askeri Yargıtay Başkanlığı'na gönderilmek üzere Genelkurmay Başkanlığı Askeri Mahkemesi'ne sunulan dilekçede, Eren'in FETÖ/PDY mensuplarınca, üretilmiş sahte dijital medyalarla suçlandığı ve delillere ilişkin sahtecilik iddiaları araştırılmaksızın 4 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldığı belirtilerek, yargılamayı yapan askeri hakimlerin "15 Temmuz darbeye teşebbüs" soruşturması kapsamında tutuklandıkları veya açığa alındıkları hatırlatılmıştı.







#Murat Eren
#Kumpas
8 yıl önce