|

Kundaktaki bebekler kurtarıldı

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında tehlikeli bir şekilde botlarla kaçmaya çalışan 57 mülteci yakalandı. Türk güvenlik ekipleri, karşılaştıkları kundaktaki bebekleri de kurtardı.

Yeni Şafak
17:12 - 19/06/2017 Pazartesi
Güncelleme: 17:30 - 19/06/2017 Pazartesi
AA
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında kundaktaki bebeklerin de olduğu mülteciler Türk mürettebat tarafından yakalandı.
İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında kundaktaki bebeklerin de olduğu mülteciler Türk mürettebat tarafından yakalandı.

İzmir'in Dikili ilçesi açıklarında kaçmaya çalışan yabancı uyruklu bir grup, taşındıkları küçük teknede yakalandı.

Ekipler operasyon sırasında dikkati çeken bir olayla karşılaştı. 57 yabancı uyruklunun arasında henüz kundakta olan iki bebek bulundu.

Kundaktaki bebekler yakalanan mültecilerle birlikte koruma altına.

Geçtiğimiz ay, aynı sularad mülteci faciası yaşanmıştı. Mültecilerin içinde bulunduğu teknenin batması sonucu 16 kişi hayatını kaybetmişti.



Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) dünya genelinde ülkeleri içinde veya ülkelerini terk etmek zorunda kalarak mülteci konumunda bulunan kişilerin sayısının rekor düzeye çıktığını açıkladı.

Mülteci sayısı yükseldi

UNHCR tarafından yayınlanan raporda 2106 yılında savaşlar, terör, tabi afetler salgın hastalıklar ve açıklık gibi nedenlerden dolayı yaşadığı yerleri terk ederek mülteci konumunda bulunanların sayısının 65 milyon 600 bin kişiye ulaştığını duyurdu.

Mülteci konumunda bulunanların her beş kişiden birinin Suriyeli olduğu, mülteci sayısı 2015 yılına oranla 300 bir arttığı ve 1997 yılına nazaran ise iki katına çıktığı belirtildi.Vatanlarını terk etmek zorunda bulunan mültecilerin üçte birinin 22,5 milyonunun ülkesi dışında başka bir ülkeye kaçtığını ve 40.4 milyonunun ülkesi içinde başka bir bölgeye göç etmek zorunda kaldığı ifade edildi.


#İzmir
#Mülteci
7 yıl önce