|

Kurtulmuş: Bulgaristan derhal son vermeli

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, Türkiye'de yaşayan ve çifte vatandaşlık taşıyanların Bulgaristan'da oy kullanmasının engellenmesine tepki göstererek, "​Türkiye'de bulunan çok sayıda Bulgar vatandaşı var, bu vatandaşlarımızı ciddi şekilde rencide ediyor. Bulgaristan'ın derhal bu duruma son vermesi, tedbir alması lazım" dedi.

Yeni Şafak
20:24 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 20:25 - 24/03/2017 Cuma
AA
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş
Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Bulgaristan'da pazar günü yapılacak genel seçimler öncesinde bazı siyasi partilerin, Türkiye'de yaşayan çifte vatandaşların Bulgaristan'a gidip oy kullanmalarını istemediklerine yönelik açıklamalara tepki gösterdi.



"Bulgaristan'ın resmi bir engeli değil bu, sivil, belki de Bulgar derin devletinin destekleri olabilir" diyen Kurtulmuş, şunları söyledi:



"Görünüşe baktığınız zaman Bulgaristan'ın resmi bir engeli değil bu, resmi bir uygulama değil ama sivil, belki de Bulgar derin devletinin destekleri olabilir, vatandaşlarımızın oraya gidip oy kullanmasına mani olmaya çalışıyorlar. Bu asla kabul edilebilir bir şey değildir. Demokrasiye aykırıdır, komşuluğa, aramızdaki iyi ilişkilere aykırı olan bir şeydir."



Türkiye'de bulunan çok sayıda Bulgar vatandaşı var, bu vatandaşlarımızı ciddi şekilde rencide ediyor. Bulgaristan'ın derhal bu duruma son vermesi, tedbir alması ve vatandaşlarımızın rahat ve huzur içerisinde oylarını kullanmasını sağlaması lazım. Bu komşuluğun ve dostluğun gereğidir."






#Numan Kurtulmuş
#Bulgaristan
#​Türkiye
7 yıl önce