|

Kutan: Felsefemiz sevgi

9 belediye başkanının SP'ye katılım töreninde konuşan Kutan, "Milli Görüşçü belediyeler efsane meydana getirdi. Bizim görüşümüzün temeli sevgidir. Belediyelerimiz ezilmişleri kucakladı" dedi.

Yeni Şafak
00:00 - 15/09/2001 Cumartesi
Güncelleme: 14:47 - 22/08/2016 Pazartesi
Yeni Şafak

Fazilet Partisi'nin kapatılması ile bağımsız kalan 12 il belediye başkanından 9'u Saadet Partisi'ne katıldı.



SP Genel Merkezi'nde düzenlenen katılım töreninde konuşan SP Genel Başkanı Kutan "Milli Görüşcü belediyeler efsane meydana getirdi. 55, 56 ve 57. hükümetler bir avuç mutlu azınlık için çalışırken Milli Görüşcü belediyeler halkın umudu olmuştur. Bizim görüşümüzün temeli şefkat ve sevgidir. Belediyeler ne kadar ezilmiş vatandaş varsa onları şefkat ve sevgi ile kucaklamıştır" dedi.



Mahalli idarelere kaynak sağlayacak olan Yerel Yönetimler Reformu'nun yapılması gerektiğini ifade eden Kutan, "Bayındırlık Bakanlığı'ndan istifa eden Koray Aydın döneminde çıkartılan afet kararnamesi belediyelerimizin payları yarı yarıya azaltıldı. Bu payları yandaş belediyeler verdiler" diye konuştu.



Saadet Partisi'ne katılan isimler şunlar: Arif Ersoy-Çorum, Abdülkadir Kırmızı- Adıyaman, Yaşar Buğhan-Bitlis, Hamza Yanılmaz-Elazığ, Osman Seçilmiş-Sivas, Ruhi Kurnaz-Düzce, Süleyman Canan-Kütahya, Ahmet Bahçıvan-Şanlıurfa, Nizamettin Aydın-Tokat.



#Milli Görüş
#Saadet Partisi Genel Başkanı Recai Kutan
23 yıl önce