|

Lazkiye’den geliyorlar

İçişleri Bakanı Soylu, terör örgütünün yeni planına dikkat çekti: “Lazkiye’den, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda örgüt liderleri talimat verdiler”

Yeni Şafak ve
04:02 - 6/10/2017 Cuma
Güncelleme: 10:22 - 6/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran ve Irak sınırında önleri tıkanan teröristlerin artık Suriye rejiminin kontrolündeki sahil kenti Lazkiye’den gemi ve filikalarla Muğla, Köyceğiz ve Fethiye’ye sızmak istediğini söyledi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İran ve Irak sınırında önleri tıkanan teröristlerin artık Suriye rejiminin kontrolündeki sahil kenti Lazkiye’den gemi ve filikalarla Muğla, Köyceğiz ve Fethiye’ye sızmak istediğini söyledi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, PKK’lı teröristlerin, Türkiye’ye sızma konusunda yeni bir yöntem arayışına girdiğini belirterek, “Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler” dedi. TBMM İçişleri Komisyonu’nda MHP Muğla Milletvekili Mehmet Erdoğan’ın Muğla’da PKK’ya yönelik operasyonlara ilişkin sorusu üzerine açıklamada bulunan Soylu, terör örgütünün, önü tıkandıkça yeni yöntemler bulmaya çalıştığına işaret etti. PKK’nın Irak, İran ve Suriye üzerinden Türkiye’ye terörist sızdırarak, yurt içinde yaşadığı zaafiyeti ortadan kaldırmaya çalıştığını dile getiren Soylu, İran ve Suriye sınırına kurulan duvar hatlarının yanısıra gerek şehir içleri gerek sınırlarda ciddi anlamda önlem almaya çalıştıklarını söyledi.

İLK KEZ SÖYLÜYORUM

Örgütün çeşitli yöntemlerle Türkiye’nin insicamını bozmaya çalıştığını belirten Soylu, terör örgütünün, özellikle uzun zamandır Amanoslar üzerinden Ege’de ve Akdeniz’e sızmaya çalıştığını, ülkenin ekonomik ve turizm tesislerine saldırmayı planladığını kaydetti. Kendilerinin de bunu engellemeyebilmek için çaba sarf ettiğini aktaran Soylu, “Bunu burada ilk kez söyleyeceğim. Terör örgütü, son yöntem olarak da Irak’ın kuzeyinden, İran’dan ve Afrin hattından sızmalardan sonra başka bir yöntem arayışına girdi. Arayışı şu; Lazkiye üzerinden, deniz üzerinden, Muğla, Köyceğiz, Fethiye, İzmir civarına sızma konusunda terör örgütü liderleri talimat verdiler. Açık denizlere bir gemiyle gelip, oradan filikalarla, kayıklarla, botlarla sahile gelmek konusunda...” açıklamasında bulundu.

KATILIM EN DÜŞÜK SEVİYEDE

Muğla’da son iki gündeki operasyonlara da değinen Soylu, güvenlik güçlerinin bu yeni yolun önünü tıkayabilmek için çalıştığını anlattı. Bölücü terör örgütü PKK’nın Türkiye içinden örgüte eleman devşiremediğine işaret eden Soylu, geçen yıldan bu yıla kadar bu oranın yüzde 86 azaldığını söyledi. Soylu, bu yıl örgüte toplam 96 kişinin katıldığını tespit ettiklerini aktararak, geçen sene ise bu rakamın 600’ün üzerinde olduğunu ifade etti. İçişleri Bakanı Soylu, terör örgütüne katılımın, son 30 yılın en düşük düzeyinde olduğunu kaydetti. 

#PKK
#Lazkiye
#Süleyman Soylu
7 yıl önce