500 tam puan almıştı: LGS birincisi Umut'un yerleştiği okul belli oldu

15:25, 06/08/2026, PerşembeG: Güncelleme: 15:26, 06/08/2026, Perşembe
DHA
500 tam puan almıştı: LGS birincisi Umut'un yerleştiği okul belli oldu
Umut Güzel, hayalini kurduğunu söylediği ve ilk sırada yazdığı İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ne yerleşti.

Mardin'in Derik ilçesinde, Liselere Geçiş Sistemi (LGS) kapsamındaki merkezi sınavda tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan alan ve Türkiye birincileri arasında yer alan Derik Cumhuriyet Ortaokulu mezunu Umut Güzel (14), ilk tercihi olan İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ne yerleşti.

Derik ilçesi Cevizpınar Mahallesi'nde yaşayan, öğretmen çocuğu Umut Güzel, LGS'de 500 tam puan alarak Türkiye genelindeki 452 birinci arasında yer aldı. Tercih sonuçlarının açıklanmasının ardından Umut Güzel, hayalini kurduğunu söylediği ve ilk sırada yazdığı İstanbul Kabataş Erkek Lisesi'ne yerleşti.

Güzel, “Bu süreçte hedefim baştan beri Kabataş Lisesi'ydi ve hedefime ulaştım. Herkesin düzenli ve programlı çalışarak hedefine ulaşabileceğini düşünüyorum. İleride yurt dışında yazılım mühendisi olmayı hedefliyorum. Bu süreçte bana destek olan aileme, öğretmenlerime ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Herhangi bir dershaneye gitmedim. Evde mümkün olduğunca anneme yardım etmeye çalıştım ve boş zamanımı verimli değerlendirdim" dedi.

"GURURLUYUZ, ÇOK MUTLUYUZ"

Cumhuriyet Ortaokulu'nda Sosyal Bilgiler öğretmeni olan babası Halim Güzel ise "Oğlum Umut'un bu başarıyı yakalamasından dolayı çok mutlu ve sevinçliyiz. İnşallah bütün çocuklar hedeflerine ulaşır. Bu başarıda okul idaremizin ve öğretmen arkadaşlarımızın büyük emeği var. Hepsine teşekkür ediyorum. Tüm öğrencilerimizin de aynı başarıyı yakalamasını diliyorum. Gururluyuz ve daha iyi yerlere geleceğine inanıyoruz" diye konuştu.

"ÇOK ÇALIŞTI, KARŞILIĞINI ALDI"

Ev hanımı anne Bilge Güzel de oğlunun başarısından gurur duyduğunu belirterek, "Oğlumun derece yapması bizim için büyük mutluluk. En büyük hayali Kabataş Lisesi'ydi ve bunu başardı. İnşallah bundan sonraki hedeflerine de ulaşır. Çok çalıştı, çok emek verdi ve karşılığını aldı. Çalışan bütün çocukların başaracağına inanıyorum" ifadelerini kullandı.


MEB LGS kapsamındaki ilk yerleştirme sonuçlarının raporunu yayımladı: Okulların doluluk oranı yüzde 95,76 oldu! İşte en çok tercih edilen liseler
Gündem
MEB LGS kapsamındaki ilk yerleştirme sonuçlarının raporunu yayımladı: Okulların doluluk oranı yüzde 95,76 oldu! İşte en çok tercih edilen liseler

Yorumlar
Avatar

Sitemizde paylaştığınız yorumlar, diğer kullanıcılar için değerli bir kaynaktır. Lütfen farklı görüşlere ve diğer kullanıcılara saygılı olun. Kaba, saldırgan, aşağılayıcı veya ayrımcı ifadeler kullanmaktan kaçının.

Sayfa Sonu
Türkiye’nin Birikimi. Uluslararası Medya Grubu.

Türkiye’nin gündemini belirleyen haber kaynağına hoş geldiniz! Tarafsız, dinamik ve derinlemesine habercilik anlayışıyla Yeni Şafak, okuyucularına güncel gelişmelerin ötesinde bir deneyim sunuyor. Siyaset ve ekonomiden kültür-sanat ve spor dünyasına kadar geniş bir yelpazede sunduğu haberlerle, hem Türkiye’de hem de dünyada neler olup bittiğini anında öğrenin. Dijital platformlarıyla her an, her yerden en doğru bilgiye ulaşın; Yeni Şafak’la gündemi yakalayın!

Sosyal medyada bizi takip edin
Mobil Uygulamaları indirin

Gündemi cebinizde taşıyın! Yeni Şafak’ın mobil uygulamalarıyla, en güncel haberlere anında ulaşın. Siyasetten ekonomiye, spordan kültür-sanat dünyasına kadar geniş bir içerik yelpazesi parmaklarınızın ucunda! Hem iOS, hem Android hem de Huawei cihazlarınızda kolayca indirerek, günün her anında en doğru bilgiye hızlıca erişin. Hemen indirin, dünyadaki gelişmeleri kaçırmayın!

Kategoriler
Albayrak Medya

Maltepe Mah. Fetih Cad. No:6 34010 Zeytinburnu/İstanbul, Türkiyeiletisim@yenisafak.com+90 212 467 6515

YASAL UYARI

BIST isim ve logosu 'Koruma Marka Belgesi' altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BIST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BIST'e ait olup, tekrar yayınlanamaz. Piyasa verileri iDealdata Finansal Teknolojiler A.Ş. tarafından sağlanmaktadır. BİST hisse verileri 15 dakika gecikmelidir.

Tüm hakları saklıdır © Net Medya 2026