
Diyarbakır'ın Lice ilçesi kırsalına düzenlenen hava harekatı sonucunda, alınan son bilgilere ve yapılan tespitlere göre 13 PKK'lı teröristin öldürüldüğü bildirildi.
Genelkurmay Başkanlığından devam eden oeprasyonlara ilişkin açıklamalar yapıldı.
Diyarbakır'nın Lice ilçesi kırsalında, 04 Haziran 2016 tarihinde icra edilen hava harekatında, bölücü terör örgütü mensubu 13 teröristin etkisiz hale getirildiği tespit edildi.
Siirt'in Eruh, Van'ın Tendürek Dağı, Hakkari'nin Şemdinli ve Yüksekova ilçesi kırsalında güvenlik kuvvetlerine saldırı hazırlığındaki terörist gruplar ile Irak kuzeyi Gara, Sinat-Haftanin ve Hakurk'da, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzi, sığınak, barınak ve mağaralar, icra edilen hava harekâtı ile imha edildi.
Şırnak'ta, bomba yüklü aracın yol emniyet ve kontrol noktasında patlatılması suretiyle yapılan saldırıda, araç içerisindeki bir bölücü terör örgütü mensubu terörist öldü, olayla ilgili üç şüpheli şahıs gözaltına alındı.
Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde bölücü terör örgütü mensubu bir terörist yakalanarak gözaltına alındı.
Gaziantep'in Oğuzeli ilçesinde, Suriye'den Türkiye'ye sınırı yasa dışı yollardan geçmeye çalışan DEAŞ terör örgütü mensubu bir terörist yakalandı.
Hakkari'nin Çukurca ilçesinde, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce karayoluna yerleştirildiği tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.
Siirt'in Eruh, Şırnak'ın Uludere, Tunceli'nın Ovacık ilçelerinde ve Irak kuzeyindeki bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce, güvenlik güçlerine yapılan taciz ateşlerine, anında karşılık verildi.








