|

Lider Erdoğan’a gidiyorum

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Külliye'de düzenlenen 'Cumhurbaşkanlığı Göreve Başlama Töreni'ne 22 devlet başkanı, 28 başbakan ve parlamento başkanı ile 6 uluslararası örgütün genel sekreteri katıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 10/07/2018 Salı
Güncelleme: 02:45 - 10/07/2018 Salı
Yeni Şafak
 Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro

Törene katılanlardan birisi de Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro oldu. Maduro resmi twitter hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda, Erdoğan'ın yemin törenine gelişini duyurdu. Kendisinin kullandığı arabanın içinden konuşan Maduro, "Venezuela'nın dostu ve çok kutuplu yeni dünyanın lideri Recep Tayyip Erdoğan'ın yemin törenine katılmak üzere Türkiye'ye gidiyorum" dedi. Tören için gelen Cibuti Cumhurbaşkanı İsmail Ömer Guelleh'in 'Rabia' işareti yapması dikkati çekti.


Törene, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, Çad Cumhurbaşkanı İdriss Deby Itno, Bosna Hersek Başkanlık Konseyi Başkanı Bakir İzzetbegovic, Kosova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Sudan Cumhurbaşkanı Ömer El Beşir, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Moldova Cumhurbaşkanı Igor Dodon, Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov, Bulgaristan Cumhurbaşkanı Rumen Radev, Gabon Cumhurbaşkanı Ali Bongo Ondimba, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandır Vuçiç'in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim katıldı.

#Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi
#Nicolas Maduro
#İsmail Ömer Guelleh
6 yıl önce