|

Likud ve Şas’la yakın ilişki

Kamuoyunda "Adnan Hoca" olarak bilinen Adnan Oktar'ın ve örgüt üyelerinin gözaltına alınmasının ardından İsrail basınında yer alan haberler, Oktar ve İsrail arasındaki ilişkiyi gündeme getirdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/07/2018 Cuma
Güncelleme: 04:06 - 13/07/2018 Cuma
Yeni Şafak
Yehuda Glick
Yehuda Glick

İsrail siyasi yelpazesinden birçok gazetenin, Oktar'ı manşetlere taşıması “Oktar'ın İsraille derin bağlantıları mı var?” sorusuna sebep oldu. The Jeruselam Post, İsrael National News, gibi İsrail gazetelerinde daha önce yayınlanmış yazıları bulunan Oktar bu yazılarında bölgesel ve küresel gelişmeleri değerlendiriyor.

AŞIRI SAĞIN TEZLERİNİ SAVUNUYOR

Jeruselam Post gazetesinde Ocak 2014- Mart 2018 tarihlerine kadar köşe yazılarına yer verilen Oktar'ın bu yazılarında İsrail sağının tezlerine yakın ve onları savunan bir tutum takındığı dikkatlerden kaçmıyor. Oktar ve örgüt üyelerinin İsrail'de iktidarda bulunan aşırı sağ eğilimli Likud ve Şas gibi siyasi yapılarla yakın ilişkilere sahip olması da dikkat çekiyor.



OKTAR İÇİN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

İsrail basınında, Adnan Oktar'ın daha önce İstanbul'da İsrail sağına ve milliyetçi kanadına yakın isimleri ağırladığı davetlerden de övgü dolu bir dille bahsediliyor. Oktar'ın İstanbul'da düzenlediği bir davete katılan aşırı sağ eğilimli ve iktidar partisi Likud'un milletvekili Yehuda Glick'in, Oktar hakkında "Sevgili dostum, sayın Sayın Adnan Oktar, dini hoşgörü şampiyonu, tüm insanlara olan sevginin şampiyonu, Tanrı'nın dünyadaki şampiyonu" ifadelerini kullanması dikkat çekiyor.


SİYONİST YAYILMANIN DESTEKÇİSİ

Aşırı sağcı kimliğiyle tanınan Glick, Kudüs'teki Harem-i Şerif'te Yahudi hakimiyetinin artırılması üzerine yaptığı çalışmalarıyla biliniyor. Oktar'ın davetlerine katılan bir diğer isim ise Filistin topraklarındaki siyonist yayılmanın destekçilerinden, İsrailli yazar ve radyo programcısı Yishai Fleisher. Fleisher'ın Adnan Oktar için "Ortadoğu halklarını bir araya getirmeye yönelik vizyonun parçalarından biri" ifadesini kullanması dikkatlerden kaçmıyor.

  • Dikkat çeken trafik
  • Oktar ve örgütünün, İsrail siyasetinin karanlık isimlerinden, mevcut İsrail hükümetinde İletişim Bakanı olarak görev yapan Eyup Kara’yla yakın ilişkileri de dikkatlerden kaçmıyor. Öyle ki Eyup Kara’nın, örgüt tarafından İstanbul’da düzenlenen bir davette konuk edildiği biliniyor. Kara’nın Oktar’la hangi konularda görüştüğü ise bir sır. Yine İsrail’in aşırılıkçı partilerinden Şas’ın Genel Sekreteri Haham Zvi Jacobson’la da bağlantıları bulunuyor.
  • PARTİ TEMSİLCİLERİYLE GÖRÜŞTÜ
  • İsrail ve Adnan Oktar’a yakın isimler arasındaki ziyaret trafiği de dikkat çekiyor. Adnan Oktar’ın en yakın adamlarından Oktar Babuna’nın İsrail ziyaretlerinde, İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin, Knesset ve İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nın sağcı partisi Likud partisi üyesi Nissim Zeev, Knesset eski Genel Sekreter Yardımcısı Nazım Bader gibi isimlerle bir araya geldiği görülüyor.

#Adnan Oktar
#İsrail
6 yıl önce