|

Lokanta'da 'Dink cinayeti' toplantısı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in ölümüyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. Dink soruşturmasında tanık olarak dinlenen G.T, cinayetten yaklaşık 2 ay önce dönemin Trabzon Jandarma İstihbarat personellerinden Uzman Astsubay Veysel Şahin ve Başçavuş Okan Şimşek'in, Yasin Hayal ve Ogün Samast'la Trabzon'daki bir lokantada buluştuklarını söyledi. 2013 yılında İstanbul Emniyeti'ne bu olayı ihbar eden G.T'nin iddiaları paralel polislerce sümen altı edildi. G.T'nin isimlerini verdiği 2 Jandarma'nın telefonlarının o tarih aralığında lokanta bölgesinden sinyal verdiğini belirlendi.

Yeni Şafak
04:00 - 19/08/2016 Cuma
Güncelleme: 10:51 - 19/08/2016 Cuma
Yeni Şafak

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu savcılarından Gökalp Kökçü'nün yürüttüğü gazeteci Hrant Dink'in ölümüyle ilgili soruşturmada önemli bir gelişme yaşandı. G.T isimli Trabzon'da ikamet eden bir şahıs 2013 yılında İstanbul Emniyeti'ne Dink cinayetiyle ilgili bildiklerini anlatan bir ihmal maili gönderdi. Paralel yapının İstanbul Emniyeti'nden henüz tasfiye edilmeden önce gönderilen mail paralel polisler tarafından işleme konulmayarak sümen altı edildi.



SAMAST'I DA HAYAL'İ DE BİLİYORLARDI


Dink cinayetinde Jandarma görevlilerinin ihmali olduğu ile ilgili soruşturmada geçtiğimiz hafta tanık olarak dinlenen G.T'nin ifadesi soruşturma dosyasına girdi. G.T, Gazeteci Hrant Dink'in öldürülmesinden önce 2006 Aralık ayında, Trabzon Jandarma İstihbarat Şube Müdürlüğü personellerinden Uzman Astsubay Veysel Şahin ve Başçavuş Okan Şimşek'in bir lokantada cinayetin azmettiricisi Yasin Hayal ve Ogün Samast'la görüştüğünü söyledi. Savcılık iddiayı mercek altına alırken tanık G.T'nin ifadesinde beyan ettiği Jandarma İstihbaratçılarının Ogün Samast ve Yasin Hayal'le buluştukları iddiasının doğru olduğu ortaya çıktı.



'SOTE'DE DİNK TOPLANTISI


G.T, Savcı Gökalp Kökçü'ye verdiği ifadesine 2013 yılında İstanbul Emniyeti'ne gönderdiği ihbar mailinin doğru olduğunu belirterek başladı. G.T, 2006'nın Aralık ayı başlarında Trabzon'un Maçka ilçesinde eniştesiyle birlikte bir lokantaya gittiğini söyledi. G.T, daha önceden tanıdığı Uzman Astsubay Veysel Şahin ve Başçavuş Okan Şimşek'in beyaz renkli sivil bir minibüsle yemek yediği lokantaya geldiklerini belirtti. Sote diye tabir edilen tenha bir yerde olan lokantada fazla müşterinin olmadığını söyleyen G.T, yaşananları şöyle anlattı:



AYRI ODADA GÖRÜŞTÜLER


“Mc Donalds bombalanması olayından tanıdığım Yasin Hayal ve yanında bulunan esmer çelimsiz bir çocuk işyerinin içinde bulunuyordu. Yanımdaki eniştemle birlikte bizde işyerine girdik. Uzman Veysel Şahin ve Başçavuş Okan Şimşek, Yasin Hayal ve yanında bulunan esmer çelimsiz çocukla iş yeri içinde ayrı bir odaya geçtiler. Dink cinayetinden sonra Ogün Samast'ın Samsun Jandarma'da çekilen fotoğrafları basında yer aldı. bu fotoğraflardan sonra o kişinin Samast olduğunu öğrendim.



İHBAR ETTİM GERİ DÖNMEDİLER


Korktuğum için kimseye de bir şey söylemedim. Ancak daha sonra Generaller içeride yatıyorsa bu adamlar yatsın diyerek vicdani bir sorumluluk duygusu ile bildiklerimi soruşturması için ihbara konu ettim. Ancak bugüne kadar bana hiçbir soruşturma makamınca bu konuda bir şey sorulmadı. İhbar yazısını Jandarma'ya da gönderdim. Ancak oradan da bana herhangi bir geri dönüş olmadı.”



O GÖRÜŞME DOĞRU ÇIKTI


Soruşturmayı yürüten Savcı Gökalp Kökçü, bu iddiaları derinlemesine inceledi. Tanık G.T, Uzman Veysel Şahin ve Başçavuş Okan Şimşek'in HTS kayıtları ve sinyal bilgileri mercek altına alındı. İnceleme sonucunda tanık G.T, Veysel Şahin ve Başçavuş Okan Şimşek'in HTS kayıtları, baz ve sinyal bilgilerinin uyumlu oldukları tespit edildi. İki Jandarma istihbarat görevlisi de tutuklanarak cezaevine gönderildi.


#Dink suikasti
#Gökalp Kökçü
8 yıl önce