|

Londra’da 5 ultra lüks daire almış

Paralel yapının en büyük finansörü Akın İpek’in, "terör örgütü yöneticisi olmak" suçundan hakkında soruşturma başlamadan 6 ay önce 30 milyon dolar ödeyerek Londra'da 5 adet ultra lüks daire aldığı ortaya çıktı. İpek'in, hakkında gözaltı kararı çıkması durumunda bu dairelere yerleşmeyi planladığı tespit edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 23:49 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) en büyük finansörü olan Akın İpek'le ilgili Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada önemli ayrıntılara ulaşıldı. Teröre finans sağlayan İpek'in şirketlerine atanan kattumlar, İpek'in yeni taşınmazlarını ortaya çıkardı. İpek Holding'e ait tüm taşınmazları mercek altına alan kayyum heyeti İngiltere'nin başkenti Londra'da da Koza Altın AŞ üzerine kayıtlı 5 taşınmaz tespit etti.



KAYYUMLAR TESPİT ETTİ


Holding üzerinden İngiltere'ye 120 milyon sterlin para kaçırdığı tespit edilen ve yaşadığı lüks hayatla dikkat çeken İpek'in yine Koza Altın AŞ üzerinden Londra'da 5 ultralüks daire aldığı belirlendi. Yaklaşık 30 milyon dolar değerinde olan bu dairelerin Akın İpek hakkında başlatılan soruşturmadan 6 ay sonra alındığı anlaşıldı. “Terör Örgütü yöneticiliği” suçundan hakkında gözaltı kararı çıkarılan ve operasyondan 2 gün önce firar eden Akın İpek'in haklarında gözaltı kararı çıkma ihtimaline karşı ülkeyi terk ederek tüm aileyi Londra'ya taşımak için böyle bir işlem yaptığı değerlendirildi.





AİLESİ KİRA ÖDEYECEK


Kayyum heyetinin Londra'daki 5 ultra-lüks daireyle ilgili 'emsal kira' çalışmalarının sürdüğü öğrenildi. Emsal kira tespiti yapıldıktan sonra söz konusu daireler holdinge ait olduğu için Akın İpek ve ailesinden kira talep edilecek. Eğer İpek ailesi belirlenen kirayı ödemeyi kabul ederse, lüks daireler aileye kiralanacak. Ödemezlerse söz konusu dairelere başka kiracı aranacak.



OPERASYONDAN ÖNCE KAÇMIŞTI


Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın “FETÖ yöneticisi olmak”, “Terörizmin finansmanı”, “Zimmet” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan yürüttüğü soruşturma kapsamında, 1 Eylül'de operasyon için düğmeye basılmıştı. İpek'in ise 30 Ağustos sabahı Esenboğa Havalimanı'ndan Gulf Stream 450 tipi özel jetle Londra'ya kaçtığı belirlenmişti. İpek hakkında yokluğunda tutuklama kararı çıkarılırken, 18 şirkete de kayyum atanmıştı.


#Fetullahçı Terör Örgütü
#fetö
#Akın İpek’
#Zimmet
8 yıl önce