|

Lübnanlı yönetmenin akıl almaz ölümü

Lübnanlı yönetmen Saade, çekim için geldiği İzmir'de çıktığı lokomotifin üzerinde dengesini kaybetti. Enerji nakil hattına tutunan Saade yaşamını yitirdi

İzmir
00:00 - 19/12/2010 Pazar
Güncelleme: 00:50 - 19/12/2010 Pazar
Yeni Şafak
Lübnanlı yönetmenin akıl almaz ölümü
Lübnanlı yönetmenin akıl almaz ölümü

Dünyaca ünlü klip yönetmeni Lübnanlı Yehya Saade'nin akıl almaz ölümü herkesi yasa boğdu. Arap ülkelerinin ünlü şarkıcılarının kliplerini çeken Yehya Saade (35), Lübnan sosyetesinin önde gelen isimlerinden Maya Diab'ın ilk klibini çekmek içinİzmir'e geldi. Saade, çekimlerin gerçekleştirileceği İzmir Alsancak Garı'nda inceleme yapmak için 3. perondaki 44067 numaralı lokomotifin üzerine çıktı. Saade, bu sırada dengesini kaybetti ve tutunacak yer bulamayınca yüksek gerilim hattındaki tellere sarıldı. Saade, 25 bin voltluk elektrik akımına kapıldı. Vücudunda ağır yanıklar oluşan ünlü yönetmen, çağrılan ambulansla Alsancak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak Saade burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Şu ana kadar 20 klip çeken Saade'nin cenazesinin, yapılan otopsi ve resmi işlemlerin ardından ülkesi Lübnan'a gönderilmesi bekleniyor.

VAZGEÇ DEDİM BENİ DİNLEMEDİ

Feci olayın ardından açıklamalarda bulunan şarkıcı Maya Diab, garda çekilecek klip için Haydarpaşa'yı seçtiklerini belirterek, "Haydarpaşa'da yangın çıkınca Yahya'ya bunun bir işaret olduğunu ve vazgeçmemiz gerektiğini söyledim, beni dinlemedi. Daha sonra İzmir'i önerdi, ben istemedim, ama o çok ısrar etti. Çok üzgünüz" dedi.





13 yıl önce