|

Lütfü Türkkan için hazırlanan fezleke Meclis'te

Şehit ağabeyine küfreden İYİ Parti’li Lütfü Türkkan’ın, ‘hakaret’ ve ‘basit yaralama’dan dokunulmazlığının kaldırılmasını öngören fezleke dün Meclis’e gönderildi. Fezleke, Genel Kurul’da kabul edilip yargılama sonucu bir yıldan fazla ceza alırsa Türkkan’ın vekilliği düşecek.

Nur Banu Aras
00:00 - 13/11/2021 Cumartesi
Güncelleme: 23:33 - 12/11/2021 Cuma
Yeni Şafak
Lütfü Türkkan
Lütfü Türkkan

Bingöl’de şehit ağabeyi Tahir Gümren’e küfreden İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle hazırlanan fezleke, Meclis Başkanlığına sunuldu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Parlamenter Suçları Soruşturma Bürosu, Türkkan’ın milletvekili dokunulmazlığının kaldırılması talebiyle fezleke hazırladı. “Hakaret” ve “basit yaralama” suçlarından hazırlanan fezleke, önce Adalet Bakanlığı’na oradan da Cumhurbaşkanlığı tarafından TBMM Başkanlığı’na gönderildi.


SEYİR NASIL OLACAK?

Türkkan’ın fezlekesi Anayasa ve Adalet Komisyonu’ndan oluşan karma komisyonda ele alınacak. Komisyonda kabul edilirse Meclis Genel Kurulu’nda dokunulmazlığının kaldırılıp kaldırılmaması oylanacak. Genel Kurul’da yapılacak oylamada kabul kararı çıkarsa Türkkan için yargı süreci başlayacak. Türkkan hakkındaki soruşturma tamamlanacak ve dava süreci başlayacak. Açılan davada Türkkan’ın bir yıldan fazla ceza alması halinde karar Meclis Genel Kurulunda okunacak ve vekilliği düşecek.

BİN 388 DOSYA

Türkkan, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile 5 Kasım’da Bingöl’de esnaf ziyareti sırasında şehit ağabeyi Tahir Gümren’e küfretmiş, olayla ilgili Bingöl Cumhuriyet Başsavcılığınca soruşturma başlatılmıştı. Öte yandan aralarında TBMM İdare Amiri Mahmut Toğrul’un da olduğu HDP’li 15, BDP’li bir milletvekiline ait 19 yeni dokunulmazlık dosyası da dün Meclis’e gönderildi. Türkkan’ın dosyasının da gelmesiyle beraber Meclis’teki dokunulmazlık dosyası

bin 388 oldu.
#İYİ Parti
#Lütfü Türkkan
#TBMM
#Tahir Gümren
#Bingöl
2 yıl önce