|

Mağdur ailelere devlet desteği

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, PKK’nın şiddet ve hendeklerinden kaçan ailelerin ihtiyaçlarının karşılanması için harekete geçti. Bakanlık mağdur aileleri tespit etti. Yardımlar kısa süre içerisinde başlayacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/12/2015 Cumartesi
Güncelleme: 02:00 - 19/12/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Mağdur ailelerle temasa geçen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yetkilileri, ailelerin taleplerini kayıt altına aldı. Diyarbakır'da sokağa çıkma yasağından etkilenen 6 mahallede ikamet eden vatandaşlar ile iletişime geçen Bakanlık, toplamda 226 aileden 94'üne ulaştı. Bakanlık, ulaştığı ailelere ikamet adreslerinden taşınıp taşınmadıkları, taşınanların adresleri, taşınmalarının kalıcı mı geçici mi planladıkları, herhangi bir adres değişikliği yapıp yapmadıkları, yeni yerleşim yerlerinde kiraya mı akraba yanına mı yerleştikleri ve birkaç aile olarak ortak bir mülk kirasına başvurup vurmadıklarını sordu. Öte yandan bölge esnafı ve vatandaşlar için hazırlanan tedbir paketi hazırlandı. Görüşülen 94 aileden, 72 ailenin Sur'daki adreslerinden taşındığı, 22 ailenin de aynı ikamet adresinde yaşamaya devam ettiği, 72 aileden 46 ailenin akraba yanına geçici olarak yerleştiği, 13 ailenin ise kiraya taşındığı tespit edildi. Sur ilçesinde bulunan eski ikamet adreslerine geri dönüş sağlayıp sağlamayacakları sorusuna ise aileler, Sur ilçesinde devam eden çatışma ortamının bitimiyle karar verebileceklerini söyledi.



HİÇBİR TALEBİ GERİ ÇEVİRMİYORUZ


Sur Kaymakamı Memduh Tura, Aterör örgütünün faaliyetlerinden dolayı vatandaşların ciddi manada mağduriyet yaşadığını söyledi. Tura, ilçeden göç eden veya geçici olarak mahalleleri terk eden vatandaşlara yönelik çalışmalarının sürdüğüne işaret ederek, şöyle dedi: “Kira yardımı da gıda ve başka konularda yardım talep eden vatandaşlarımız da var. Bu vatandaşlarımızın hepsine yardımda bulunuyoruz. Hiçbir vatandaşımızı kaymakamlığımızın kapısından geri çevirmiyoruz. Sosyal yardım şartlarımızı biraz daha esnettik. Bu yaşanan mağduriyetten dolayı vatandaşlarımıza daha çok destek sunma adına hiçbir talebi geri çevirmiyoruz.”


#Mağdur aileler
#Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı
#pkk
8 yıl önce