|

Mahremler bakanlıktan çıktı

FETÖ’nün devlet kurumlarına yerleştirdiği mahrem imamlar ‘operasyonel hat’ soruşturmalarıyla deşifre ediliyor. Son olarak örgütün jandarma yapılanmasında mahrem imam olduğu ortaya çıkarılan 6 FETÖ’cüden 5’inin, Milli Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile BTK’da görevli olduğu belirlendi.

Osman Özgan
04:00 - 27/12/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:15 - 27/12/2018 Perşembe
Yeni Şafak
Şahıslardan üçünün aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.
Şahıslardan üçünün aynı zamanda ByLock kullanıcısı olduğu tespit edildi.

MİT Başkanlığı ve Ankara Emniyet Müdürlüğü’nün teknik çalışmasıyla FETÖ’nün jandarma yapılanmasında, ‘operasyonel hat’ diye tabir edilen başkasının üzerine kayıtlı hatlardan haberleşen mahrem imamlar ile örgüt üyesi askerleri tek tek ortaya çıkarılıyor.

3’Ü ÖĞRETMENMİŞ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturmada son olarak operasyonel hat kullanan 6 mahrem imam tespit edildi. Söz konusu 6 mahrem imamdan 3’ünün de MEB’de öğretmen olarak çalıştığı anlaşıldı. 15 Temmuz sonrası ihraç edilen bu imamlardan Abdulkadir Erdoğan’ın ByLock kullandığı gerekçesiyle daha önce tutuklandığı belirlendi. Erdoğan’ın operasyonel hatlardan irtibat sağladığı örgüt üyesi askerlerden birisinin de eski yüzbaşı Coşkun Kazankaya olduğu ortaya çıktı. Darbeden yargılanan Kazankaya, savunmasında, Atatürkçü düşünce sistemini benimsediğini belirterek, teröristle mücadele ederken terörist damgası yediğini iddia etmişti. Yapılan incelemede diğer mahrem imamlar Halil Karabulut ile Mehmet Yılmaz’ın da ByLock kullanıcısı olduğu belirlendi.

İHRAÇ EDİLMİŞ

Soruşturmayla tespit edilen mahrem imamlardan Alparslan Saygın’ın da Tarım ve Orman Bakanlığı’nda görevli olduğu ortaya çıktı. İhraç edildiği ve firari olduğu öğrenilen Saygın’ın, daha çok jandarma personeli olan tabip subaylarla operasyonel hatlardan haberleştiği belirlendi. Bu askerlerden bazıları FETÖ’nün GATA yapılanması davasında yargılanan ve hakkında denetimli serbestlik kararı verilen eski Tabip Yarbay Murat Ünlü, Beytepe Asker Hastanesi eski başhekimi tabip albay Halil Atılgan, eski Tabip Albay Yusuf Özdemiroğlu olduğu anlaşıldı. Bir diğer mahrem imam Erhan İlhan’ın da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda (BTK) görev yaparken ihraç edildiği ve tutuklandığı öğrenildi.

#FETÖ
#Bakanlık
#Kripto
#Deşifre
#Operasyonel Hat
5 yıl önce