|

Mahşer provası bugün

Kutsal topraklarda bulunan hacı adaylarının Arafat’a intikali tamamlandı. 2 milyon kişi Mahşer Günü’nü andıran bir buluşmayla Arafat’ta vakfeye duracak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 03:43 - 11/09/2016 Pazar
Yeni Şafak

Hac farizasını yerine getirmek için Suudi Arabistan'daki kutsal topraklarda bulunan 2 milyonu aşkın hacı adayının Arafat'a çıkmak için yolculuğu sürerken, Türk hacı adaylarının intikali tamamlandı. Öğle saatlerinde başlayan Arafat'a hareket, saat 23.00'e kadar devam etti. Arafat'a ulaşan Türk hacı adayları Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından kurulan klimalı çadırlara yerleşti. Akşam ve yatsı namazlarını Arafat'ta kılan Türk hacı adaylarından bazıları, Hz. Adem ile Hz. Havva'nın yeryüzünde buluştuğu ve İslam Peygamberi Hz. Muhammed'in veda hutbesini okuduğu Rahmet Tepesi'ne çıkarak dua etti, bazıları da bugün sabah namazıyla başlayacak Arafat Vakfesi için erkenden dinlenmeye çekildi.



GÖRMEZ DUA ETTİRECEK


Mina'ya ulaşan hacı adaylarının Arafat yolculuğu bugün sabah namazının ardından başlayacak. Arafat'a intikalin gerçekleşmesiyle, hacı adayları, arife günü öğle ve ikindi namazlarını birleştirerek (cem-i takdim) kılacak. Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, burada “Vakfe Duası'nı" gerçekleştirecek. Daha sonra hacı adayları, Müzdelife'ye hareket edecek. Burada ise hacı adayları, akşamı, yatsı namazıyla birleştirerek (cem-i tehir) kılacak.



ŞEYTAN TAŞLANACAK


Adaylar, hac görevinin vaciplerinden Müzdelife vakfesini yaptıktan sonra Mina'ya hareket edecek. Müzdelife ve Mina'daki hazırlıkların da tamamlandığı belirtildi. Mina'da Cemerat (Büyük Şeytan) dediğimiz şeytan taşlama işleminin ardından hacı adayları bayramın birinci gününün sabah namazına kadar buradaki ibadetlerini bitirip Harem-i Şerif'te Kurban Bayramı namazını kılmak için yollara dökülecek.



Şehitlerimizle hac edeceğiz


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, kutsal topraklarda bulunan 15 Temmuz şehitlerinin yakınlarıyla bir araya geldi. Şehitler için dua eden Görmez, “15 Temmuz şehitlerinin, farklı bir yönü var. Onlar ülkeyi dağılmaktan kurtardı. Kaybetseydik, dünyanın mazlumları kimsesiz kalacaktı. Onun için onlar, Allah'ın lütfettiği büyük bir makama erdiler" şeklinde konuştu. Görmez, sözlerini şöyle sürdürdü: “İnşallah onlarla birlikte hac edeceğiz. Onlarla birlikte Arafat'a çıkacağız, birlikte tavaf yapacağız, birlikte Mina'ya gideceğiz."





SİZLER RAHMAN'IN MİSAFİRLERİSİNİZ


Kutsal topraklara gelen şehit yakınlarının Rahman'ın misafirleri olduğunu aktaran Görmez, “Biz Diyanet olarak hizmetinizdeyiz. Sadece burada değil, döndükten sonra da bize düşen herhangi bir vazife olursa, hizmetinizde olacağımızı ifade etmek istiyorum" dedi.



İsimleri yaşayacak


Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, 15 Temmuz şehitlerinin adlarını mabetlere, Kur'an kurslarına vermek konusunda çalışma yaptıklarını söyledi.



#Arafat
#Hasan Kamil Yılmaz
#Müzdelife
8 yıl önce