|

Mahsur kalan 4 çoban kurtarıldı

Yüksekova'da kar nedeniyle yaylada küçükbaş hayvanlarıyla mahsur kalan 4 çoban, karla mücadele ekiplerinin zorlu çalışmasının ardından kurtarıldı.

Yeni Şafak
23:52 - 3/12/2015 Perşembe
Güncelleme: 21:54 - 3/12/2015 Perşembe
AA

İlçe merkezine 45 kilometre mesafedeki Çobanpınar köyünde, çobanları ve hayvanları yaylada mahsur kalan köylüler, durumu yetkilerle bildirdi.



Hemen harekete geçen İl Özel İdaresi Yüksekova Şantiye Şefliği karla mücadele ekipleri, 6 saat süren zorlu çalışmanın ardından köye ulaştı.



Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu köyde, karla mücadele ekipleri yayla yolunu ulaşıma açarak mahsur kalan 4 çoban ve 500 koyuna ulaştı.



Sağlık durumları iyi olan çobanlar, sürüleriyle yayladan alınarak köye getirildi.



Çobanlardan Velat Çağlayan, yaptığı açıklamada, aniden bastıran kar ve şiddetli tipi nedeniyle yaylada 8 saat mahsur kaldıklarını söyledi.



Donma tehlikesi nedeniyle zor anlar yaşadıklarını aktaran Çağlayan, "Kar yağışı nedeniyle 4 çoban yaylada mahsur kaldık. Gerçekten de çok üşüdük. En çok donmaktan endişelendik ama Allah yetkililerden razı olsun hemen imdadımıza yetiştiler. Yolumuz açıldı ve sağlığımız da iyi. Sağ salim köyümüze ulaştığımız için mutluyuz" dedi.



Öte yandan karla mücadele çalışmalarını sürüdüren ekipler, köy yolunda mahsur kalan 2 araçtaki 8 vatandaşı da kurtararak köye ulaşmalarını sağladı.




#Yüksekova
#Hakkari
#çoban
8 yıl önce