|

Makedonya ayakta: FETÖ isyanı

Makedonya Hükümeti tarafından, FETÖ'ye bağlı "Zaman Makedonya" gazetesine verilen 15 bin avroluk basım ve dağıtım desteği, düzenlenen gösteriyle protesto edildi.

Haber Merkezi
04:00 - 1/02/2019 Cuma
Güncelleme: 01:24 - 1/02/2019 Cuma
Yeni Şafak
Protestoya ülkedeki Türk ve yerel kurum ve kuruluşların temsilci ve personeliyle çok sayıda vatandaş katıldı.
Protestoya ülkedeki Türk ve yerel kurum ve kuruluşların temsilci ve personeliyle çok sayıda vatandaş katıldı.

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçiliği önündeki protestoya, Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Tülin Erkal Kara'nın yanı sıra ülkedeki Türk ve yerel kurum ve kuruluşların temsilci ve personeliyle çok sayıda vatandaş katıldı.

"FETÖ elini Makedonya'dan çek" ve "Teröre destek olma" yazılı dövizler taşıyan göstericiler, Türkiye'ye destek sloganları attı.
Büyükelçi Kara, buradaki soydaşların devlete ödedikleri vergilerin, bir terör örgütünün yayın organının finansmanı için kullanılmasından büyük rahatsızlık duyduğunu dile getirerek, "Bu kararın en kısa sürede iptal edilmesi gerekmektedir" diye konuştu.
  • Hain terör örgütünün yayın kuruluşundan desteğin çekilmesi çağrısı yapan Kara, "Makedonya Cumhuriyeti’ne sesleniyorum: lütfen attığınız adımdan geri durun artık. Zira dostlarımızın bu hain terör örgütünden zarar görmemesi için uyarmayı kendimize bir borç biliyoruz" dedi.

Kara, Makedonya hükümetinin kararı geri almaması durumunda ilerleyen dönemde atılacak adımlar ne olacak sorusuna, “Zamanı gelince göreceksiniz. Biz, terörün yanında mısınız, bizim yanımızda mısın sorusunun keskin cevabını istiyoruz. Neyseniz öyle görünün. Yaptırımları göreceksiniz. Gelecek günler her şeye gebedir.”


#FETÖ
#Makedonya
5 yıl önce