|

Manavgat suyu İsrail'e kaça satıldı?

Yıllarca Manavgat suyunun peşinde koşan İsrail, hedefine ulaştı. İsrail'e 20 yıl boyunca, yılda 50 milyon metreküp su satılacak. Suyun kaça satıldığı açıklanmadı.

Yeni Şafak
00:00 - 7/08/2002 Çarşamba
Güncelleme: 14:22 - 18/05/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

---------------------------------- manset -------------------------------------------

---------------------- manset ---------------------

----------------------- spot -------------------------

Uzun yıllardır Manvagat suyunun peşinde olan İsrail, bu özlemine kavuştu. Manavgat suyunun 50 milyon metreküpü 20 yıl boyunca İsrail'e satılacak.

Resmi bir ziyaret için İsrail'de bulunan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bakan Zeki Çakan, dün sabah, İsrail Başbakanı Ariel Şaron ile görüştü. Daha sonra heyetlerarası toplantılara geçildi. Görüşmelerde Türkiye ile İsrail arasındaki su, sulama ve enerji alanındaki projeler ele alındı. Jerusalem Post'un internet sayfasında "Ordu Radyosu"na dayanarak verilen haberde, Şaron ve Çakan'ın yaptığı görüşmede, Türkiye'den su alımına ilişkin bir anlaşmaya varıldığı kaydedildi.

Resmi açıklama yapıldı

Resmi açıklama Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan geldi. Yazılı açıklamada Çakan'ın İsrail'deki temaslarının sürdüğü belirtilerek, İsrail'in, Türkiye'den 20 yıl boyunca yılda 50 milyon metreküp su alması konusunda mutabakata sağlandığı bildirildi. Ancak açıklamada, suyun hangi şartlarda ve kaç paraya satıldığı konusunda bilgi verilmediği dikkat çekti. Uzun yıllardır Manavgat suyunu almak isteyen İsrail, bu emeline kavuştu.

ORTAK KOMİTE OLUŞTURULACAK
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, su satın alınması konusunda mutabakat sağlandığı belirtilerek, bu çerçevede Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı ile İsrail Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında bir ortak komite oluşturulması, bu komitenin Türkiye'den İsrail'e su taşınması konusunu görüşmesi ve sonuçlandırmasının kararlaştırıldığı bildirildi. Komite ilk toplantısını Ankara'da yapacak.


----------------- imza------------------

----------------- imza------------------



#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
22 yıl önce