|

Manevi iklim Bursa’yı sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazanın maneviyatına uygun olarak birlik, beraberlik, huzur ve neşe içinde geçmesi amacıyla kentin farklı noktalarında her akşam biribirinden farklı faaliyetlere imza atıyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2018 Cumartesi
Güncelleme: 03:36 - 19/05/2018 Cumartesi
Yeni Şafak
​Manevi iklim Bursa’yı sardı
​Manevi iklim Bursa’yı sardı

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 11 ayın sultanı Ramazan ayının, maneviyatına uygun olarak birlik, beraberlik, huzur ve neşe içinde geçmesi amacıyla kentin farklı noktalarında her akşam birbirinden farklı etkinliklere imza atıyor.Birlik, beraberlik, yardımlaşma ve paylaşmanın simgesi 11 ayın sultanı Ramazan, Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan programlarla Bursa’da bu yıl da manevi bir atmosferde yaşanıyor. Fomara, Emirsultan, Alemdar, Görükle, Çınarönü ve Tayakadın mahalleleri ile Gürsu Çarşı meydanında kurulan iftar çadırlarında her gün 10 bin kişi ağırlanıyor.

BÜYÜKŞEHİRDEN KOMŞU ÜLKELERE DE İFTAR

Her yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş ülkelerden Bulgaristan, Kosova, Bosna Hersek, Makedonya, Yunanistan ve Gürcistan’da iftar programları yapacak olan Büyükşehir Belediyesi, Ramazan’ın manevi atmosferini o ülkelerde de yaşatacak. Bu Ramazan ayında da ihtiyaç sahiplerini yalnız bırakmayan Büyükşehir Belediyesi, her evde iftar bereket ve huzur içinde yapılabilsin diye 17 ilçede belirlenen 30 bin aileye erzak yardımı yaptı.


ZENGİN PROGRAM

Bu yıl Enderun Teravih Namazı sadece Namazgah’ta kılınacak ve program kapsamında İl Müftüsü İzani Turan, Bursa Müftülüğü Baş Vaizi Mehmet Kutlay, Osmangazi Müftüsü Lütfü İmamoğlu ve UÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Mehmet Emin Ay, sohbet ortamında vatandaşların sorularını cevaplayacak. Tolga Şekerci, Mürşid Kavurmacı, Agah, Fatih Koca, Mesut Yavaş, Ahmet Feyzi, Necip Karakaya, Engin Güneş, Sinan Topçu, Sedat Uçan, Murat Belet, Rıza Kara, Tamer Bakırcı, Bayram Büyükoruç, Veysel Bilen, Kadir Arı, Orhan Çakmak, Yusuf Yüzlüler ve İnegöl Tasav-vuf Müziği Korosu birbirinden güzel ilahileri seslendirecekler. Ramazan’da ayrıca Ömer Karaoğlu, Mustafa Cihat, Grup Genç gibi sanatçılar ezgilerden bir demet sunacaklar. Seyfullah Kartal, Kahraman Tazeoğlu ve Serdar Tuncer şiir dinletileriyle Bursalılarla buluşacak. Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer, Ömer Tuğrul İnançer, Prof. Dr. Emin Işık ve Dursun Gürlek ile sohbetler gerçekleştirecek.


İlk iftar aşevinde

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, bu Ramazan’ın ilk orucunu Fomara Caddesi’ndeki otoparkta kurulan aşevinde vatandaşlarla açtı. Ramazan ayının değerini vurgulayan Başkan Aktaş, “Millet olarak bir ve beraber olmanın, aynı manevi atmosferi solumanın huzurunu ve bereketini yaşayacağımız bir Ramazan ayına daha kavuştuk. Rabbim, oruçlarımızı en güzel şekilde tutabilmeyi, ibadetlerimizi en güzel şekilde yapabilmeyi ve Ramazan’dan dolu dolu istifade edebilmaeyi hepimize nasip etsin. İnsanları yeniden kardeş kılacak, kalpleri birbirine bağlayacak bu mübarek ayda komşularımızla, dostlarımızla ve akrabalarımızla sofralarımızı paylaşacağız, birbirimizle daha sıkı bir dayanışma içinde olacağız. Ecdadımızın ‘maneviyatlı şehir’ olarak tabir ettiği Bursa’da, Büyükşehir Belediyesi olarak hazırladığımız çeşitli etkinliklerle 11 ayın sultanı Ramazan’ı hep birlikte yaşayacağız” dedi.

#Bursa
#Maneviyat
6 yıl önce