|

Maraşlı öğrenciler Suriyeli kardeşlerini unutmadı

Kahramanmaraş Afşin İlçesi'nde öğrenciler, Suriyeli çocukların durumundan etkilenerek başlattıkları kampanyayla 200 Suriyeli öğrenciye kıyafet yardımında bulundu

Yeni Şafak
17:27 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:30 - 20/01/2016 Çarşamba
AA

Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde eğitim gören öğrenciler, ilçede soğuklardan etkilenen Suriyeli çocukları görünce kışlık kıyafet kampanyası başlattı.Evlerindeki giyilmeyen kıyafetlerini toplayarak kampanyaya başlayan öğrenciler, daha sonra konuyu çevrelerine yayarak 200 kişilik yardım sağladı.



Öğrenciler, öğretmenleri eşliğinde paketledikleri kıyafetleri, Afşin Geçici Eğitim Merkezinde eğitim gören Suriyeli öğrencilere dağıttı.İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Hasan Ümit Tatlı, malzeme dağıtımında yaptığı konuşmada, okulun onur kurulu öğrencilerince başlatılan yardım kampanyasında sağlanan malzemeleri Suriyeli öğrencilere dağıttıklarını söyledi.



Öğrencilerin insani ve vicdani davranarak böyle bir kampanyayı başlatmasından duyduğu mutluluğu anlatan Tatlı, şöyle dedi:


"Öğrencilerimiz, giymedikleri ve ihtiyaç duymadıkları giyim malzemelerini ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırdı. Bu yardım kampanyasına okulumuzun neredeyse bütün öğrencileri destek verdi. Toplanan yardımları, Suriyeli öğrencilerimiz için paketledik ve dağıtımını gerçekleştirdik. Yardım kampanyamıza destek olan öğretmen arkadaşımız Bayram Doğan ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum"



Geçici Eğitim Merkezi Müdürü Ahmet Sarı da Suriyeli öğrencilere yapılan destek için Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrenci ve öğretmenlerine teşekkür etti.Öğrenciler de soğuktan etkilenen Suriyeli arkadaşlarının durumuna dayanamadıklarını belirtti.

#200 Suriyeli öğrenciyi sevindirdi.
#Afşin
#Geçici eğitim merkezi
#Afşin İMKB Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
8 yıl önce