|

Markar Esayan: O röportaj çocuk istismarı

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Doğan Medyasının başını çektiği bazı medya organlarında kendisi hakkında yürütülen itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı "Bana bir çocuk istismarı gibi geldi, üzüldüm doğrusu" ifadelerini kullandı.​

Yeni Şafak
16:04 - 6/08/2015 Perşembe
Güncelleme: 16:25 - 6/08/2015 Perşembe
Diğer

AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan, Doğan Medyasının başını çektiği bazı medya organlarında kendisi hakkında yürütülen itibarsızlaştırma kampanyalarına çarpıcı bir yorum getirdi. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan'ın HDP Milletvekili Garo Paylan üzerinden kendisini hedef aldığını söyleyen Esayan, "Bana bir çocuk istismarı gibi geldi, üzüldüm doğrusu" ifadelerini kullandı.



"Gezi'de sentetik isyan gördük"


A Haber'de İnce Siyaset programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan "Burada dünyaya şöyle bir mesaj verilmek isteniyor aslında 'AK Parti'ye, Sayın Erdoğan'a Türkiye'deki herkes karşı. Bir otoriter hatta, bir diktatörlük var', ve toplumun çeşitli kesimleri hiçbir yeri boş bırakmıyorlar. Dünyaya da böyle bir mesaj, 'Türkiye'nin bütün kesimleri bu diktatörlükten inliyorlar ve isyan halindeler.' Gezi bunun bir destanıydı vs. bu görüntüyü sentetik olarak vermeye çalışıyorlar" ifadelerini kullandı. Esayan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:



"Medyada itibarsızlaştırma yapılıyor"


Şimdi benim gibi insanlarda bu görüntüyü bozan kişilikler olarak çok büyük nefret. Beyaz Türk mayesinden gelmiş bir demokrat, kabul edilebilecek bir şey değil veya bir Ermeni vekil, bir Kürt gazeteci, vekil, AK Partili ya da yiğidi öldürüp hakkını veren yani bu çıldırma seansına katılmayan vicdanlı insanlar çok hızlı bir şekilde itibarsızlaştırılmaya çalışılıyor ve bu çok sistemli bir şekilde yapılıyor.



"Bir çocuk istismarı gibi geldi bana"


Gazeteler bunu yapıyorlar, düşünün Hürriyet Gazetesi, Ahmet Hakan sırf benim üzerime bir röportaj yaptı gariban bir çocuk ile, onu istismar etti diye ben üzüldüm, HDP'li Ermeni vekil. Çünkü o gerçekten bir istismar, bir çocuk istismarı gibi geldi bana.



"Esayan üzerine, ona küfrettirmek üzere

"



Alıyorsunuz genç siyasetçi namzetini ve Markar Esayan'ı itibarsızlaştırmak üzere güya onunla bir röportaj yapıyorsunuz ve 80 sorunun 80 tanesi Markar Esayan üzerine, ona küfrettirmek üzere. Niçin, sizi itibarsızlaştırmak üzere.



"Ezberi bozan herkese bu itibarsızlaştır
ılıyor"


Bunu Mehmet Bey'e de yapıyorlar, Orhan Bey'e de yapıyorlar özellikle bu ezberi bozan herkese bu itibarsızlaştırma kampanyasını yapıyorlar çünkü dış dünyaya verilen görüntüyü bozuyorsunuz siz ve bundan hiç hazzedilmiyor. Her gün olan şeyler bunlar , alıştık o yüzden ama benim şahsım burada önemli değil, hepimizin üzerinde yapılan şey.



#AK Parti İstanbul Milletvekili Markar Esayan
#Doğan Medyası
#Markar Esayan
9 yıl önce