|

Marmara imamı tutuklandı

Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada görev alıp tutuklanan M. A. ve M. Ö.'nın ifadeleri sonucu FETÖ'nün sözde Marmara Bölge imamı E.D. ile birlikte üç kişi tutuklandı. M. A. ve M. Ö. ifadelerinde FETÖ'de 'abi' konumundaki Baki ve Asım kod ismini kullanan şahıslardan talimat alarak havalimanına gittiklerini itiraf etti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 11/09/2016 Pazar
Güncelleme: 23:20 - 10/09/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında, örgütün Jandarma'daki yapılanmasının ''Marmara Bölge imamı'' olarak görev yaptığı belirlenen öğretmen ve yine örgütün "İstanbul Anadolu Yakası Jandarma imamı'' bankacıyla bu şahısla irtibatlı ve darbe girişimine katılan üsteğmen dahil 3 şüpheli tutuklandı.



TALİMAT VERENİ İTİRAF ETTİLER


Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay'ın yürüttüğü soruşturmada, Çekmeköy Karakol Komutanlığında çalışan, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada görev alıp tutuklanan M. A. ve M. Ö., ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi içerisinde hareket ettiklerini, "ağabey" konumundaki Baki ve Asım kod ismini kullanan şahıslardan talimatla darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiklerini anlatması üzerine savcılık bu isimleri incelemeye aldı. İsimleri bulan savcılık, şüpheliler R. Ş. ve E. P.'yi gözaltına aldı. Bu kişilerin de ifade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütün ''İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı'' E.D.'ye ulaşıldı. Özel bir bankada halen çalıştığı tespit edilen şüpheli E.D., ifadesinde, yapılanmaya ilişkin bilgi verdi.



ÜSTEĞMEN GÖZALTINA ALINDI


Soruşturmayı derinleştiren savcılık, örgütte Jandarma yapılanmasının "Marmara Bölge imamı" olan öğretmen N.K.'yı tespit ederek gözaltına aldı. Savcılık ayrıca gözaltına alınan bankacı E.D'nin, Kartal Soğanlık Jandarma Tedarik Merkez Komutanlığında görevli Üsteğmen Yılmaz Candır ile irtibatını tespit etti. Candır da gözaltına alındı.



CEZAEVİNE GÖNDERİLDİLER


Savcılık, öğretmen N.K, bankacı E.D ve üsteğmeni "T. Cumhuriyeti hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevini yapmasını engellemeye teşebbüs" suçundan tutuklanmaları talebiyle hakimliğe sevk etti. Mahkeme üç şüphelinin tutuklanmasına karar verdi.



Sabiha Gökçen'e asker göndermiş


Darbe girişimi soruşturması kapsamında, Çekmeköy Karakol Komutanlığında çalışan, darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'ndaki kalkışmada görev alan ve daha sonra tutuklanan M. A. ve M. Ö., ifadelerinde FETÖ hiyerarşisi


içerisinde hareket ettiklerini, "ağabey" konumundaki Baki ve Asım kod ismini kullanan şahıslardan talimat alarak darbe gecesi Sabiha Gökçen Havalimanı'na gittiklerini anlatmıştı. İfade ve yer gösterme işlemleri sonucu örgütün ''İstanbul Anadolu yakası Jandarma imamı'' E.D.'ye ulaşıldı.



#FETÖ
#Marmara imamı
8 yıl önce