|

Masaya dönmüyor

Anayasa Uzlaşma Komisyonu’ndan çekilen CHP, Meclis Başkanı Kahraman’ın ‘masaya dönün’ çağrısına olumsuz cevap verdi. Başkanlık sistemini bahane eden Kılıçdaroğlu, “Tercihini başkanlıktan yana koyan AK Parti ile sonuç alamayız’’ dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/03/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:47 - 3/03/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Anayasa Mutabakat Komisyonu'nun üçüncü toplantısında başkanlık sistemini bahane ederek masadan kaçan ve komisyonun dağılmasına neden olan CHP, TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın ikinci kez yaptığı “şartsız masaya dönün” çağrısına olumsuz cevap verdi.



CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iki sayfalık mektupta, “Patronlu başkanlık rejimine kapı açan çalışmaların parçası olmayız” dedi. Kılıçdaroğlu, muhalefet partilerinin tercihinin parlementer sistemdan yana olduğunu belirtti.



ŞART KOŞTU


Kılıçdaroğlu, “Bu durumda hükümet sistemi tercihini başkanlık olarak ortaya koyan Adalet ve Kalkınma Partisi ile yürütülecek bir çalışmanın sonuç getirmeyeceği de açıktır” dedi. CHP'nin yaklaşık 200 yıllık siyasal birikimin yok sayılarak parlamenter sistemden kopuşu öngören bir çalışmanın parçası olmayacağını vurgulayan Kılıçdaroğlu, mektupta, “Mevcut Anayasamızın kurucu ilkeleri temelinde, hukuk devleti, yargı bağımsızlığı ve kuvvetler ayrılığını esas alan, parlamenter sisteme dayalı bir Anayasa yapımına katkı verebileceğimizi, bu doğrultudaki bir mutabakatın çalışmanın başlangıcında sağlanmasını da zorunlu gördüğümüzü ifade etmek isterim” ifadelerini kullandı.


#Anayasa Uzlaşma Komisyonu
#Kemal Kılıçdaroğlu
#başkanlık rejimi
8 yıl önce