|

Mavi Marmara için intikam alıyorlar

TİKA Gazze Ofisi Personeli Muhammed Murteca’nın yardım faaliyetlerini terör olarak niteleyip tutuklayan ve İHH ile işbirliğini de suç olarak gören İsrail’e karşı İHH’dan açıklama geldi. Vakıf suçlamaların, “Mavi Marmara’nın intikamını alacağız” diyen İsrail’in tuzağından ibaret olduğunu belirterek herkesi Murteca ile dayanışmaya çağırdı.

Yeni Şafak
04:00 - 23/03/2017 Perşembe
Güncelleme: 19:28 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Muhammed Murteca
Muhammed Murteca

İHH İsani Yardım Vakfı, 12 Şubat'ta bütün izinlerini alarak eğitim semineri için Türkiye'ye gelmeye hazırlanan ve İsrail tarafından Erez sınır kapısında gözaltına alınıp günlerce sorgulanan, ardından tutuklanan TİKA Gazze Ofisi Personeli Muhammed Murteca'ya destek çağrısında bulundu. Akıl almaz suçlamalarla tutuklanan Murteca'nın yardım faaliyetlerini 'terör' olarak adlandıran İsrail, aynı zamanda İHH İnsani Yardım Vakfı'nı da suçladı. İHH'nın yaptığı açıklamada İsrail'in asılsız iddialarına şaşırmadıklarını belirtilerek, “İsrail'e göre Gazze'de yaşayan tüm halk teröristtir ve Gazze'ye yardım eden herkes teröre destek vermektedir” ifadeleri yer aldı.



YARDIMLARIMIZ KESİLMEYECEK


İHH ile ilgili suçlama ve iddiaların ise “Mavi Marmara'nın intikamını alacağız” diyen İsrail'in tuzak ve oyunlarından ibaret olduğunun vurgulandığı açıklamada şunlar kaydedildi: “İHH olarak İsrail'in tüm tuzak, engel ve suçlamalarına rağmen ne Gazze ablukasının kaldırılması çabası ne de Filistin halkına yardımlarımız kesilmeyecektir. Bu yardımların devamı İsrail'e bağlı değil Türkiye halkının Gazze'ye yardım gönderme iradesine bağlıdır.”



TÜRK AVUKATLAR GÖZLEMCİ OLMALI


Muhammed Mortaja'nın hukuksuzca hapishanede tutulmasının kabul edilemez olduğu vurgulanan açıklamada ayrıca, “Tüm insani yardım kuruluşlarını, insan hakları örgütlerini, insani yardım görevlilerini Muhammed Murteca ile dayanışmaya çağırıyoruz. Ayrıca Türkiyeli avukatları da adil yargılanma ile ilgili vahim bir karnesi olan İsrail Mahkemelerinde Murteca'nın hukukunun korunması için duruşmasına gözlemci olarak katılmasının önemini hatırlatmak istiyoruz” denildi.


#TİKA
#Gazze
#Mavi Marmara
#İHH
#Muhammed Murteca
7 yıl önce