|

Meclisi yoğun gündem bekliyor

AK Parti'nin, Genel Kurulun gündemi ve yasama yılı sonuna kadar çalışma saatlerini düzenleyen önerisi kabul edildi. Meclis, yasama yılı sonuna kadar yoğun gündemle çalışacak.

Yeni Şafak
08:43 - 23/03/2016 Wednesday
Güncelleme: 06:48 - 23/03/2016 Wednesday
AA

Meclis, yasama yılı sonuna kadar yoğun gündemle çalışacak.



AK Parti; TBMM Danışma Kurulunda uzlaşma sağlanamaması üzerine gündem ve çalışma saatlerine ilişkin grup önerisini Genel Kurula taşıdı. AK Parti'nin,TBMM Genel Kurulu gündemi ve yasama yılı sonuna kadar çalışma saatlerini düzenleyen grup önerisi, kabul edildi.



Buna göre, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu, esnek çalışma ve bazı uluslararası sözleşmelerin onaylanmasını içeren yasa tasarıları gündemin ön sıralarına çekildi. Genel Kurul, gündemindeki Kişisel Verilerin Korunması Yasa Tasarısı'nın bitmemesi halinde 25 Mart Cuma günü de çalışacak.



Alınan kararda, TBMM Genel Kurulu, haftalık çalışma günlerinin dışında 1 Nisan Cuma günü de toplanacak. Genel Kurul; ay sonuna kadar günlük programını tamamlamaması halinde saat 24.00'ten sonra da çalışmalarını sürdürecek.



Genel Kurul, 26. Dönem 1. Yasama yılı sonuna kadar salı günleri 15.00-24.00, çarşamba ve perşembe günleri 14.00-24.00 saatleri arasında çalışacak.



#AK Parti
#TBMM Danışma Kurulu
#Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu
#TBMM Genel Kurul
#TBMM Genel Kurulu
8 years ago