|

Mekan karşılığı silahı sokmuş

Özgecan Aslan’ın katilinin cezaevinde infazıyla ilgili sır perdesi aralandı. İnfaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.’nün, Adana’da bir eğlence mekanının işletmesini alma karşılığı mahkum eşi Gamze B.’nin silahı cezaevine sokmasına yardımcı olduğu öne sürüldü.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/04/2016 Perşembe
Güncelleme: 00:33 - 14/04/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Adana F Tipi Yüksek Güvenlikli Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda Özgecan Aslan'ın katili Suphi Altındöken'in infaz edilmesi, babası Necmettin Altındöken'in de yaralanmasının ayrıntıları ortaya çıktı. Katil zanlısı Gültekin A.'nın, olayda kullandığı silahı infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün yardımıyla temin ettiği öne sürüldü. İddiaya göre, Gültekin A.'nın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine giden infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö., Adana'da bir eğlence mekanının işletmesini alma karşılığı cezaevine silah sokulmasına yardımcı olma sözü verdi. Bunun üzerine Gültekin A. ile aynı odada kalan hükümlü Hüsamettin B.'nin eşi Gamze B., vücuduna gizlediği silahı gardiyan Hacı Ahmet Ö.'nün yardımıyla cezaevine soktu.



KAPI KENARINDA VURDU


Olay günü Gültekin A. ile yaklaşık 4 aydır aynı koğuşta kaldığı FETÖ/PDY soruşturmasından tutuklu Ferhat Y. programlı olarak yapılan spor faaliyetine götürülürken önden giderek bir infaz koruma memurunu oyaladı. Bu sırada Gültekin A., aynı koridorda kapısı bulunan Ahmet Suphi Altındöken ile babası Necmettin Altındöken'in odasına gitti. Şüpheli, mazgaldan bir evrak fotokopisi uzatıp seslenerek kapının yanına gelmelerini sağladığı Ahmet Suphi Altındöken'i ardından da babası Necmettin Altındöken'i silahla vurdu. Gültekin A., olaydan 4 dakika sonra infaz koruma memurları tarafından etkisiz hale getirildi.



6 AY ÜCRETSİZ İZNE AYRILMIŞ


Silahın cezaevine sokulmasına yardım ettiği tespit edilen infaz koruma memuru Hacı Ahmet Ö.'nün, olaydan 2 gün önce 9 Nisan'da tarihinde 6 ay ücretsiz izne ayrıldığı belirlendi. Hemen görevden uzalaştırıldıktan sonra gözaltına alınan gardiyanın, katil zanlısı Gültekin A.'nın Tokat'ta işlettiği gazino ve eğlence yerlerine gittiği, Adana'da da onun aracılığıyla göl kenarında bir restoran işletmeye başladığı öğrenildi.







MÜDÜRLER AÇIĞA ALINDI


Bu arada, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, infazla ilgili gazetecilerin sorularını yanıtladı. F tipi cezaevlerinin en yüksek güvenlikli cezaevleri olduğunu ifade eden Bozdağ, “Bu cezaevlerine, dışarıdan herhangi birinin, orada görev yapanlardan destek almadan, silah veya başka bir şey sokması imkansızdır. Bu kabul edilebilir bir durum değil. Olayla ilgili 2 cezaevi müdürü ile 3 görevli açığa alınmıştır. İhmali, kusuru, kastı olan kim varsa onlarla ilgili her türlü adli ve idari tahkikat yapılacak ve gerekli müeyyideler uygulanacaktır" dedi.







Azmettirici çete lideri


Cezaevindeki infazda Gültekin A.'yı azmettiren kişinin çete lideri Ahmet Tekin B. olduğu öne sürüldü. Zanlı ile aynı koğuşta kalan çete liderinin adı, 2000'li yılların başında Ege Bölgesi'nde cinayet, adam yaralama, gasp, çek-senet tahsilatı, kumar, tefecilik ve şantaj gibi birçok suça karışmıştı. Öte yandan, infazla ilgili katil zanlısının da aralarında bulunduğu şüpheliler, savcılar tarafından sorgulandı. Adana Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi, Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi üzerine soruşturmayla ilgili gizlilik kararı verdi. Katil zanlısı Gültekin A., sorgusunda, iddiaların aksine cinayeti, tek başına işlediğini ve kimseden yardım almadığını öne sürdü.



Şüpheliler tutuklandı


Şüphelilerden katil zanlısı Gültekin A. ile ona yardım ettiği belirlenen cezaevinde hükümlü Ahmet Tekin B., Hüsamettin B., tutuklu Ferhat Y., İnfaz ve Koruma Memuru Hacı Ahmet Ö. ile silah temin ettiği belirlenen Hüsamettin B.'nin eşi Gamze B. tutuklandı.



#Hacı Ahmet Ö
#Özgecan Aslan
#Adana F Tipi
#Bekir Bozdağ
8 yıl önce