|

Merkel FETÖ’ye yine sahip çıkıyor

Kasım ayında İslam Konferansı düzenlemeyi planlayan Almanya, ülkenin en büyük İslami kuruluşlarından DİTİB’i görmezden gelerek FETÖ’cülerle işbirliği yaptı. Örgütün ülkedeki etkin isimlerinden Samet Er, konferans hazırlıkları için katıldığı toplantıda Merkel ile selfie çektirdi ve Merkel’in FETÖ’ye sahip çıktığını bir kez daha belgeledi.

Yasemin Asan
04:00 - 11/10/2018 Perşembe
Güncelleme: 03:29 - 11/10/2018 Perşembe
Yeni Şafak
FETÖ’cü Samet Er, Angela Merkel ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı
FETÖ’cü Samet Er, Angela Merkel ile çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaştı

Almanya, kasım ayında İslam Konferansı yapmayı planlıyor. Almanya'daki Müslümanlara yönelik “Almanya'ya ait” sözde yeni bir İslam tanımının yapılması amaçlanan konferans sayesinde Almanya, bu şekilde ülkesindeki Müslümanları kontrol altında tutmayı istiyor. Bu konferans ile Almanya'da yaşayan Müslümanlar üzerinde başta Türkiye olmak üzere diğer ülkelerin etkisinin azaltılması amaçlanıyor.

PARALEL DERNEKLER

Bu amaçla son dönemde Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) ve Türkiye ile bağı bulunan diğer kuruluşlara karşı paralel gençlik, akademisyen, sosyal işler ve manevi rehberlik ile kadın dernekleri kurmaya başlayan Almanya’nın bu stratejisi somut olarak kendini İslam Konferansı hazırlıklarında da göstermeye başladı.


FETÖ'CÜLERLE KOL KOLA

Konferansa katkı gösteren kurumlar belirlenirken Almanya'daki Müslümanların en büyük teşkilatı olan DİTİB görmezden gelinirken, FETÖ’cü isimlere yer veriliyor. Almanya’daki FETÖ faaliyetlerinin en bilinen isimlerinden Samet Er'in, konferans hazırlıklarının yapıldığı toplantıya katılması bunun en önemli kanıtlarından. Toplantıda Almanya şansölyesi Angela Merkel’le selfie çekinen FETÖ’cü Er, bu fotoğrafla Almanya’nın FETÖ’cülere nasıl ev sahipliği yaptığını bir kez daha belgeliyor.

İNSANLARI KANDIRIYOR

FETÖ’cü Er, Tübingen’de ilahiyat lisansını tamamladıktan sonra bazı öğrencilerle birlikte, başkanlığını Bülent Uçar'ın yaptığı Almanya Osnabrück Üniversitesi İslam İlahiyatı Enstitüsü’nde yüksek lisans yaptı. Kısa süre içinde Wissenschaftliche Hilfskraft (bilimsel asistan) olan Er örgüt içinde de, imam yetiştirme eğitiminde görevlendirildi. Er, FETÖ'nün Almanca yayın organı DTJ'de yazıyor. İslam kılıfı altında binlerce insanı kandıran FETÖ'cü Er, İslam Konferasının hazırlık toplantılarına katılıyor.

KERBER ÖZEL İLGİLENİYOR

İslam Konferansı’nı organize eden İçişleri Bakanı Müsteşarı Markus Kerber de hazırlık toplantısına katıldı. Geçtiğimiz günlerde İslam Konferansı’nın yeniden yapılandırılacağını söyleyen Kerber, Alman Müslümanları korumak için Türkiye'nin etkisine de karşı olduklarını belirtmişti.

#FETÖ
#Almanya
#Merkel
6 yıl önce