|

Merkezefendi Belediyesi'ne suç duyurusu

Türk Yerel Hizmet-Sen, Merkezefendi Belediyesi'ne ihalede usulsüzlük yaptığı gerekçesiyle suç duyurusunda bulundu.

Yeni Şafak
20:18 - 2/06/2015 Salı
Güncelleme: 17:30 - 2/06/2015 Salı
DHA

Türkiye Kamu-Sen'e bağlı Türk Yerel Hizmet-Sen (TYHS) Denizli Şubesi, Merkezefendi Belediyesi'nin gerçekleştirdiği 4 ayrı ihalede usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle savcılığına suç duyurusunda bulunduklarını açıkladı.


THYS Denizli Şube Başkanı Ergun Kırlı, sendika binasında düzenlediği basın toplantısında, Denizli'nin Merkezefendi İlçesi'nin AK Partili Belediyesi'nin 3'ü 2014 ve 21'i de 2015 yıllarındaki 4 ayrı ihalede usulsüzlük yaptığını iddia etti. Usulsüzlük yapıldığını ileri sürdükleri ihalelerle ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduklarını belirten Kırlı, "Bilgisayar programı ve diz üstü bilgisayar alımı için bir firmanın, Merkezefendi Belediyesi'ne sistemi kurup, bilgisayarları sattı. 20 gün sonra bunun ihalesinin açılıp, önceden işi yapan firmanın ihaleyi kazandığını tespit ettik. Araç kiralama ihalesinde de, araçların Denizli plakalı olması şartı getirilmiş. Plaka şartı koymak usulsüzlüktür. Kaldırım ve yol yapımı için de kesin proje olmadan ihale yapılmış. Kesin proje hazırlanmadan, bir firmaya iş verilip, daha sonra proje hazırlanmış ve onaylanmış. İhalelerde hukuksuzluk ve usulsüzlük büyük boyutlarda" dedi.


Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunmadan önce Merkezefendi Belediyesi'ni uyardıklarını ve yanlıştan geri adım atmalarını istediklerini belirten Kırlı, "Uyarılarımızın karşılığı tehdit ve baskıyla karşı karşıya kaldık. Biz de 3628 sayılı Rüşvet ve Yolsuzlukla Mücadele Kanunu'nun 17. Maddesine istinaden Cumhuriyet savcılığına suç duyurusunda bulunduk" diye konuştu.



#Kamu-Sen
#Merkezefendi Belediyesi
#suç duyurusu
9 yıl önce