|

Mescid-i Aksa sahipsiz değil

İsrail’in, Filistin halkına ve Mescid-i Aksa’ya yönelik baskıları, Türkiye’deki İslam alimleri tarafından kınandı. Grup sözcüsü yazar Abdullah Yıldız, “İslam âlemi, tehlikeli gelişmeler karşısında Mescid-i Aksa’ya sahip çıkamıyor. İşgalci rejim, kıyım ve yıkıma devam ediyor. Bilelim ki, gönlünde ve gündeminde Kudüs olmayan her Müslüman kusurludur.” açıklamasında bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 21/01/2016 Perşembe
Güncelleme: 21:14 - 20/01/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

İlahiyatçı, gazeteci yazarlar ile çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vakıf temsilcilerinin bulunduğu 'Eyüp Buluşmaları Platformu' üyeleri, Kudüs'teki Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması için bir bildiri açıkladı. 'Mescid- Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız' başlığıyla hazırlanan ve 47 üyenin imza verdiği bildiriyle İslam dünyasından Mescid-i Aksa'ya sahip çıkılması istendi. Fatih'teki Reşadiye Otel'de düzenlenen basın toplantısında, grup adına hazırlanan bildiriyi, yazar Abdullah Yıldız okudu.



SESİMİZİ YÜKSELTELİM


Yıldız, “Ümmetin suskunluğu işgalci rejimi şımartıyor. Kınamalar akan kanı durdurmuyor, kıyım ve yıkım devam ediyor. Son aylarda binlerce yaralı ve bir o kadar tutuklu var. Kırk yaşın altındaki Müslümanların Mescid-i Aksa'ya girişi engelleniyor” ifadelerini kullandı. “Bütün gücümüzle Mescid-i Aksa'ya sahip çıkalım” diyen Yıldız, “ Gelin hep birlikte sesimizi yükseltelim. Bizler ümmeti, alimleri, kanaat önderlerini, devlet yetkililerini ve uluslararası kuruluşları Kudüs'ün özgürlüğü için harekete geçmeye ve sonuç alıcı adımlar atmaya davet ediyoruz” dedi.



ORADAKİLER BİZİ BEKLİYOR


Alimlerden Abdulhamid Kahraman, İslam aleminin Mescid-i Aksa'ya çok uzak kaldığını kaydederek, “Bizler Mescid-i Aksa'yı sadece hayallerimizde beslemişiz ama oraya gittiğimde sevgi eksikliğinin var olduğunu ve Aksa'nın ağladığını gördüm. Oradaki insanlar bizi bekliyor. Ne zaman ki ümmet Mekke ve Medine'ye verdiği ilgiyi, sevgiyi Mescid-i Aksa ve Kudüs'e verirse oralar ümmetin olacak” şeklinde konuştu.







Kudüs için imza


Açıklamada, Abdulaziz Kutluay, Abdulhamid Kahraman, Abdullah Büyük, Abdulmetin Balkanlıoğlu, Abdullah Trabzon, Abdullah Yıldız, Abdulvahap Ekinci, Adnan Demircan, Ahmet Ağırakça, Ahmet Bulut, Ahmet Taşgetiren, Ahmet Varol, Ali Rıza Temel, Bülent Yıldırım, Ali Rıza Demircan, Celalettin Vatandaş, Ebubekir Sifil, Faruk Beşer, Halil Gönenç, Emrullah Hatiboğlu, Halil İbrahim Kutlay, Hayrettin Karaman, İbrahim Cücük, İhsan Şenocak, İhsan Süreyya Sırma, İsmail Lütfi Çakan, Kazım Sağlam, Kerim Buladı, Mehmet Göktaş, Mehmet Salih Ekinci, Mehmet Paksu, Mehmet Beşir Eryarsoy, Mustafa Ağırman, Mustafa Karataş, Metin Karabaşoğlu, Nureddin Yıldız, Muhammed Emin Yıldırım, Ömer Döngeloğlu, Ramazan Kayan, Siraceddin Önlüer, Şerafeddin Kalay, Şinasi Gündüz, Talha Hakan Alp, Yaşar Kandemir, Yusuf Ziya Kavakçı ve Yusuf Kaplan'ın imzası yer aldı.



#Mescid-i Aksa
#Mescid- Aksa'yı Yalnız Bırakmayacağız
#İslam alimleri
#Abdulaziz Kutluay
#Abdulhamid Kahraman
#Abdullah Büyük
#Abdulmetin Balkanlıoğlu
8 yıl önce