|

Meslekten men edildi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Karaköy’de engelli bir vatandaşı otobüse almayan şoför Alattin Akbaşoğlu’nun sertifikasını iptal ederek, görevden uzaklaştırdı. İstanbul Otobüs A.Ş. de bu tür yanlış davranışlara kesinlikle göz yumulmayacağını duyurdu.

Haber Merkezi
04:00 - 7/10/2018 الأحد
Güncelleme: 01:03 - 7/10/2018 الأحد
Yeni Şafak
Engelli vatandaşı otobüse almayan şoför meslekten men edildi.
Engelli vatandaşı otobüse almayan şoför meslekten men edildi.

İstanbul'da engelli vatandaşı otobüse almayan şoför meslekten men edildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nden (İBB) yapılan açıklamaya göre olay şöyle gelişti: Cebeci-Eminönü hattında çalışan B-1846 kodlu İstanbul Otobüs A.Ş.'ye bağlı erguvan renkli Alaettin Akbaşoğlu idaresindeki 34 KP 0389 plakalı otobüs, Karaköy durağına yanaştı. Daha önce buradan geçen diğer araçlara binemeyen engelli bir vatandaş otobüsün önünü kesti.


ORTA KAPIYI AÇMADI BİLE

Bu kişi, şoförden orta kapıdaki rampayı açmasını istedi. Yolcuyu almak istemeyen sürücü ise rampanın bozuk olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine taraflar arasında kısa süreli bir tartışma yaşandı. Bir vatandaşın olayı görüntülediğini fark eden şoför Akbaşoğlu, kapıyı açar gibi davrandı. Ancak, engelli vatandaşı almadan yoluna devam etti. Şoföre tepki gösteren engelliyi duraktaki diğer vatandaşlar teselli etmeye çalıştı.


KOMİSYONA HAVALE ETTİLER

Olayın Beyaz Masa aracılığıyla yetkilere iletilmesinin ardından, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin denetim ekibi süratle bölgeye sevk edildi. Yapılan çalışma neticesinde engelli bir vatandaşı aracına almadığı belirlenen şoförün sertifikasına el konularak görevinden el çektirildi. Olayda kusuru bulunan araç işletmecisi ve ilgili şoför hakkında ihlal raporu oluşturularak Yaptırım Komisyonu'na sevk edildi. İstanbul Otobüs A.Ş. de bu tür yanlış davranışlara kesinlikle göz yumulmayacağını duyurdu.

#Otobüs
#Engelli vatandaş
٪d سنوات قبل