|

Meteoroloji uyardı: Donacağız

Yurt genelinde yarın ve perşembe günü batı bölgelerden başlayarak artacak hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren tekrar azalacağı bildirildi.

Yeni Şafak
09:20 - 20/01/2016 Çarşamba
Güncelleme: 07:25 - 20/01/2016 Çarşamba

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, soğuk ve yağışlı hava, Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu'nun doğusunda yarın da etkili olduktan sonra yurdu terk edecek.



Yurdun güneybatı kesimlerinin yarın öğle saatlerinden sonra Orta Akdeniz üzerinden gelecek ılık ve yağışlı havanın etkisine gireceği, kıyı Ege'nin yağmurlu, İç Ege ile Göller yöresinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Güneybatıdan itibaren yurdu etkileyen yağışlı sistem perşembe günü Ege, Marmara'nın güneydoğusu, Batı Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri ile Zonguldak ve Bartın çevrelerinde yağışlara neden olacak.



Yağışlar, Muğla ve Antalya'da kuvvetli olmak üzere, kıyı Ege ve Batı Akdeniz kıyı kesiminde yağmur, Marmara'nın güneydoğusunda karla karışık yağmur, yağış alan diğer yerlerde kar şeklinde olacak.



Yurdun, cuma günü ise Karadeniz üzerinden gelmesi beklenen yeni bir soğuk ve yağışlı havanın etkisine gireceği bekleniyor.



Marmara'nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun batısının cuma günü yağışlı geçeceği, yağışların Akdeniz'in kıyı kesimi ile Güneydoğu Anadolu'nun batısında yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde olacağı öngörülüyor.



Soğuk ve genellikle kar yağışlı bu sistem, hafta sonunda da yurdun kıyı Ege ile Marmara'nın batısı dışında etkili olmaya devam edecek. Batı bölgelerden başlayarak yarın ve perşembe günü artacak hava sıcaklıklarının cuma gününden itibaren, hafta sonunda tekrar azalacağı bekleniyor.




Bugün hava nasıl olacak?



Yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin doğu kesimleri ile zamanla Ege ve Batı Akdeniz, akşam saatlerinden sonra Marmara'nın güneyi, İç Anadolu'nun batısı ve Bolu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.



Yağışların Ege ve Batı Akdeniz kıyılarında yağmur ve sağanak, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.



Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığı doğu kesimlerde 2 ila 6 derece azalacak, kuzeybatı kesimlerde 1 ila 3 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğuda güney ve güneybatı, güneybatı kesimlerde güney ve güneydoğu yönlerden hafif ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.



Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:



Ankara:

Parçalı, zamanla çok bulutlu (Sabah ve gece saatlerinde il genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.) 5



İstanbul:

Parçalı ve çok bulutlu, gece saatlerinden sonra kar yağışlı (Sabah ve gece saatlerinde il genelinde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.) 1



İzmir:

Çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren yağmur ve sağanak yağışlı (Sabah saatlerinde kıyılarında hafif, iç kesimlerinde orta kuvvette buzlanma ve don olayı bekleniyor.) 7



Adana:

Parçalı ve çok bulutlu 13



Antalya:

Parçalı ve çok bulutlu, öğle ve akşam saatlerinde batı çevreleri ile gece saatlerinden sonra il geneli yağmur ve sağanak yağışlı 12



Samsun:

Parçalı ve çok bulutlu 8



Trabzon:

Çok bulutlu, sabah ve öğle saatlerinde yağmur ve karla karışık yağmur, iç ve yüksek kesimleri kar yağışlı 6



Erzurum:

Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı (Sabah ve gece saatlerinde il genelinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.) -1



Diyarbakır:

Parçalı ve çok bulutlu 6


#meteoroloji
#soğuk hava
#bugün hava nasıl olacak
8 yıl önce