|

Meteoroloji'den sağanak yağış uyarısı

Meteoroloji'den bazı bölgeler için son dakika yağış uyarısı yapılırken İstanbul için de sabah saatlerinden itibaren il genelinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar kuvvetli olması beklendiği belirtildi.

Yeni Şafak
07:44 - 10/09/2018 Pazartesi
Güncelleme: 09:33 - 10/09/2018 Pazartesi
DHA
İstanbul'da sağanak yağış
İstanbul'da sağanak yağış

Meteoroloji, İstanbul'da gök gürültülü sağanak yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, Kocaeli, Trabzon ve Giresun çevrelerinde de kuvvetli yağış bekleniyor.

İstanbul için sel ve ani baskın uyarısı

  • Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, "Pazartesi sabah saatlerinden itibaren İstanbul il genelinde görülecek olan sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/metrekare) olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

3 kente daha uyarı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, sabah saatlerinden itibaren İstanbul, Kocaeli, Trabzon ve Giresun çevrelerinde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanağın öğle saatlerine kadar yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Ulaşımda aksamalar yaşanabileceği belirtildi.

#Meteoroloji Genel Müdürlüğü
#sağanak yağış
#İstanbul
6 yıl önce