|

MGK toplanıyor

Milli Güvenlik Kurulu, sivil yapısıyla ikinci toplantısını bugün Beştepe'de yapacak. Toplantıda, Fırat Kalkanı operasyonu, terör örgütleriyle mücadele ana gündem maddeleri olacak. OHAL kapsamında atılan adımlar da ele alınacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 Çarşamba
Güncelleme: 21:37 - 27/09/2016 Salı
Yeni Şafak

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) bugün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde toplanacak. Toplantıda, Fırat Kalkanı operasyonu, FETÖ, PKK ve DAEŞ ile mücadele konuları ele alınacak.



Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığındaki toplantıda, Fırat Kalkanı operasyonunda gelinen aşama ayrıntılı olarak ele alınarak, operasyonun bundan sonraki gidişatı belirlenecek. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından ikinci kez toplanan MGK'da FETÖ ile mücadele konusu ayrıntılı olarak masaya yatırılacak. Fetullah Gülen'in iadesi, FETÖ soruşturmalarında gelinen süreç, yurtdışına kaçan FETÖ'cülerin iadesi MGK'da ele alınacak.



OHAL GÖRÜŞÜLECEK


Ayrıca OHAL kapsamında atılan adımlar gözden geçirilecek. Toplantıda, OHAL'in uzatılıp uzatılmamasına ilişkin tavsiye kararı alınabilir. Toplantıda, yurtiçinde belirlenen bölgelerde ve Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK'ya yönelik yürütülen terörle mücadele operasyonları da ayrıntıları ile görüşülecek. DAEŞ'e karşı alınan tedbirler, sınır güvenliği konuları da MGK'nın gündeminde yer alacak.



MGK'da ayrıca, AB'yle ilgili gelişmeler, güvenlik birimlerindeki yeniden yapılanmanın ele alınması bekleniyor. Bu kapsamda, istihbarattaki yeni yapı, TSK'nın modernizasyonu gözden geçirilecek.


#Milli Güvenlik Kurulu
#Fırat Kalkanı operasyonu
#OHAL
8 yıl önce