|

MHP'de imza krizi

MHP’de olağanüstü kongre çağrısı yapan adaylar arasında, “öne çıkma, en fazla imzayı toplama” krizi yaşanıyor. MHP'de kongre isteyen isimler arasında Kurucular Kurulu'ndan isimler de katıldı.

Yeni Şafak
10:16 - 6/12/2015 Pazar
Güncelleme: 08:21 - 6/12/2015 Pazar
Diğer

En fazla imzayı toplayacak olan adayın kongrede diğer adaylara, “benim adıma çekilin” deme hakkı doğacağı için üç aday arasında sıkı rekabet söz konusu. Aday olan ve imza toplayan Koray Aydın'ın, Meral Akşener'in SMS ile delegelerden imza istemesini eleştirmesi üzerine Akşener,Twitter'a, telefonla delegelerle yaptığı konuşmaya ilişkin fotoğraf koydu.



Fotoğraf paylaştı Akşener, SMS iddiaları üzerine Twitter'dan fotoğraf paylaştı ve delegelerle bire bir telefonla görüştüğünü yazdı. Bu arada Oğan'ın, imzalar için her ilden bir sorumlu belirlediği ve bu kişiler aracılığıyla imzaları topladığı belirtildi. Oğan'ın imzaları 15 Aralık'a kadar tamamlayacağı ve diğer adayları bekleyeceği belirtildi. Muhalif kanadın 4 gün içinde topladığı imza sayısının 200'ü bulduğu öğrenilirken, ocak sonu itibarıyla imzaların genel merkeze teslim edileceği ve martta kongrenin toplanmasının isteneceği öğrenildi.



Kurucular da kongre istedi


MHP'de olağanüstü kongre isteyen isimler arasında Kurucular Kurulu'ndan isimler de katıldı. Milliyet'te yer alan habere göre Kurucular Kurulu üyeleri, kongre taleplerine, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin kulak vermesini istedi. Kemal İnandı, Mevlüt Dedeoğlu, Mehmet Gümüştaş, Hüseyin Ünlüel, Hayrettin Başeğmez gibi Kurucular Kurulu üyeleri, mevcut yönetimi ve seçimlerde alınan sonuçları başarısız bulurken, toplanacak olağanüstü bir kongreyi kötü gidişe tek çare olarak görüyor.


#MHP
#Koray Aydın
#Meral Akşener
#Sinan Oğan
8 yıl önce