|

MHP'den kurultay açıklaması

MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel, "Partinin olağanüstü kurultaya götürülmesi" talebiyle açılan davaya ilişkin, "Kendi partileriyle davalaştı, arkadaşlarımız. Bunun kararı, 8 Nisan'da verilecek. İlk mahkemenin vereceği karara göre bizim de tutumumuz şekillenir. Mahkeme, neyi öngörüyorsa biz de hukuki haklarımıza bakıp ona göre karar veririz" dedi.

Yeni Şafak
21:28 - 11/03/2016 Cuma
Güncelleme: 19:30 - 11/03/2016 Cuma
AA

Demirel, Sporium Sosyal Tesisleri'nde, partisinin Yalova İl Başkanlığı tarafından MHP'nin kuruluşunun 47. yılı dolayısıyla düzenlenen yemeğe katıldı.



Burada gazetecilerle bir araya gelen Demirel, dava sonucunda "olağanüstü kongre" kararı çıkması durumunda ne yapacaksınız" şeklindeki bir soru üzerine, "Milliyetçilik, birlik ve beraberlik getirir. Milliyetçilikte, ötekileştirmek yoktur. Onun için farklı düşünen arkadaşlarımız, delegelerimiz olmuştur. Bir de hukuki süreç yaptılar. Kendi partileriyle davalaştı, arkadaşlarımız. Bunun kararı, 8 Nisan'da verilecek. İlk mahkemenin vereceği karara göre bizim de tutumumuz şekillenir. Mahkeme, neyi öngörüyorsa biz de hukuki haklarımıza bakıp ona göre karar veririz. Çünkü biz hukuka saygılı bir partiyiz" diye konuştu.



Ruhsar Demirel, mahkemenin olağanüstü kongre kararı alması durumunda konuyu Anayasa Mahkemesine taşıyıp, taşımayacakları sorusunu da "Hukuki haklarımız, açıktır. Partimiz, kendisine oy vermiş 5 milyon 600 bin vatandaşın hakkını korumak, verdikleri oyun hakkını onlara teslim edebilmek için gerekli her türlü hukuki hakkını kullanır. Sanıyorum yargı, Türkiye'deki emsal davalara bakarak, buna uygun bir karar verecektir. Biz, partimizin hakkını, hukukunu bize oy verenler adına korumak ve kollamakla görevli kişileriz" değerlendirmesinde bulundu.

#MHP Genel Başkan Yardımcısı Demirel
#Yalova
#MHP Genel Başkan Yardımcısı Ruhsar Demirel
8 yıl önce