|

MHP'yi yeniden yapılandıracağız

Eski MHP Trabzon Milletvekili Koray Aydın, "Amacımız MHP'yi bütün halk katmanlarının oyunu alabilecek bir şekilde yeniden yapılandırmaktır" dedi.

Yeni Şafak
18:03 - 13/03/2016 Pazar
Güncelleme: 16:05 - 13/03/2016 Pazar
AA

Manisa'da bir otelin konferans salonunda partililerle bir araya gelen Aydın, toplantı öncesi gazetecilere açıklamalarda bulundu.



Aydın, 1 Kasım seçimlerinden sonra Türk siyasi hayatında büyük bir dalgalanmanın olduğunu belirterek, partisinde yaşanan kongre heyecanını sağlıklı bir hareket olarak niteledi.



"Bu kadar oy almayı hak etmeyen siyasal iktidara karşı kendimize bir bakmak, kendi eksikliklerimizi görmek ve buradan bir gelecek dizaynı yapmak üzere Milliyetçi Hareket Partisi camiası içerisinde bir ortak irade beyanı oluşmuştur" diyen Aydın, bunun iyiyi, daha güzeli, daha mükemmeli aramaya yönelik bir faaliyet olduğunu belirtti.



Aydın, Türk siyaseti içerisinde kendi yolunu kendi çizecek bir hareketlenmeye ihtiyaç olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:



"Bugün Milliyetçi Hareket Partisi içerisinde yaşananlar budur. MHP iktidarın tek alternatif partisidir. Bu bir siyasal gerçekliktir. Amacımız MHP'yi bütün halk katmanlarının oyunu alabilecek bir şekilde yeniden yapılandırmaktır. Sözü olan, çözümü olan bir iradeye ihtiyaç var. Türk milleti yeni bir arayış içerisinde. Bu arayışın adresi MHP olmalıdır. Ama MHP de bunu hak etmelidir. Hak edecek bu durumun oluşturulması için MHP camiasında oluşan bu yeni kongre heyecanını ben ve arkadaşlarım şekillendirmek ve halka gidecek bir yol haline getirmek gibi bir kararlılık sergiliyoruz. Bunun için Manisa'dayız. Burada arkadaşlarımızla, yeni dönem MHP'nin nasıl olması gerektiği yönündeki düşüncelerimizi paylaşacağız."



Gazetecilerin, kendisine olan desteğin nasıl olduğu yönündeki bir soru üzerine Aydın, "Partiye sahiplenme duygusu ve buradan bir iktidar çıkarma özleminin bu kadar güçlü olduğu bir döneme hiç tanık olmadığı" yanıtını verdi.



Aydın, MHP'de kongreyi kaçınılmaz gördüğünü ifade ederek, kongre ile ilgili mahkemenin 8 Nisan'da karar vereceğini hatırlattı.



Kongre sürecinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin tutumunu nasıl gördüğü yönündeki soruya ilişkin Aydın, "Şu anda sayın Devlet Bahçeli bizim partimizin genel başkanıdır. Kamuoyu önünde onun davranış ve tutumunu değerlendirmek şu anda bize düşmez" dedi.



Aydın, genel başkanlık için adı geçen isimlerin Bahçeli'ye karşı birleşmesinin söz konusu olup olmadığının sorulması üzerine de "Şu andaki arayış partiyi kongreye götürecek bir sürecin oluşturulması arayışıdır. Tabi ki iş birliği söz konusudur, öyle de olmuştur. Bu sürecin sonucunda bir kongre çıktığı takdirde MHP gibi bir partide genel başkan adaylığı zenginliği olacaktır. Ben bunu önemsiyorum. Çok adaylı bir arayışın getirdiği renkliliğin Türk demokrasisine büyük katkı sağlayacağını düşünüyorum. Endişe etmeye gerek yok. Partinin tüzüğü bunu çözmüş. Birinci ikinci turda salt çoğunluk şartı var. Olmazsa üçüncü tur her şeyi çözüyor. O zaman da en çok oyu alan genel başkan oluyor. Bu turun da en önemli özelliği bu turda her adayın çevresinden oy alma kabiliyeti olması gerekiyor. Ben de kendimi öyle görüyorum. Bu turun da en şanslı adayı olarak kendimi görüyorum" ifadelerini kullandı.





#Koray Aydın
#MHP
#Bahçeli
8 yıl önce