|

Mihraç Ural'ı Putin’den istedik

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rusya'dan Soçi Zirvesi'ne katılan terörist Mihraç Ural'ın istendiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
08:00 - 2/02/2018 Cuma
Güncelleme: 10:58 - 2/02/2018 Cuma
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

AK Parti Genel Merkezi önünde Soçi Zirvesi'ne ilişkin soruları yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

PUTİN BİZZAT İLGİLENİYOR

Rusya’dan izahat istedik. Bu terörist, kırmızı bülten ile de aranan bir teröristtir. Dün Sayın Cumhurbaşkanımız da Sayın Putin ile telefon görüşmesinde bundan duyduğumuz rahatsızlığı açık ve net şekilde iletti. Esasen Rusya’nın bize verdiği listede bu teröristin ismi yoktu. Olsaydı zaten itiraz ederdik. Öyle görünüyor ki sahte belgelerle, Sayın Putin de buna vurgu yaptı, kendileri de bizzat ilgilenecekler. Bir teröristin bizimle iş birliği yapan bir ülkede kolayca gelip gösteri yapmasının mümkün olmaması gerekiyor” dedi.

SOÇİ BAŞARILI GEÇTİ

soçi zirvesinde önemli kararlar alındığını ifade eden Çavuşoğlu, “Biz her zaman şunu söylüyorduk; Astana ve Soçi’nin Cenevre’ye entegre edilmesi gerekiyor. Burada alınan kararla Soçi de Cenevre’ye entegre edilmiştir” dedi. Çavuşoğlu, “Anayasa Komisyonu için 150 isim belirledik. Üç garantör ülke 50’şer isim verdi. Biz de muhalefet adına isimleri verdik. BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura, bu 150 kişi içinden anayasa komisyonu oluşturacak. Anayasa komisyonu Cenevre’de toplanacak” şeklinde konuştu.

MİSTURA'YI UYARDIK

Dışişleri kaynaklarından yapılan açıklamada da oluşturulacak komisyon konusunda Mistura'nın uyarıldığı belirtildi. Açıklamada, Soçi Dışişleri yetkililerinin BM Suriye Özel Temsilcisi De Mistura ile bir görüşme gerçekleştirdiği, anayasa komisyonundaki kişileri seçecek olan De Mistura'ya PYD konusunda uyarılarda bulunulduğu ve De Mistura'nın bu konuya olumlu yanıt verdiği belirtildi.


#Soçi
#Mihraç Ural
6 yıl önce