|

Milletimiz ikinci tura bırakmaz

Hükümet Sözcüsü Bozdağ, yeni dönemin kapısını milletin 24 Haziran’da açacağını söyledi. Bozdağ, AK Parti’nin seçime hazır olduğunu belirterek, “Seçim, ikinci tura kalmaz. Bu seçimin sonucu, piyasaların verdiği tepkiden belli olmuştur” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/04/2018 Cuma
Güncelleme: 02:17 - 20/04/2018 Cuma
Yeni Şafak
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, Anadolu Ajansı (AA) Editör Masası'nda gündeme ilişkin soruları yanıtladı, değerlendirmelerde bulundu. Bozdağ, seçimin ikinci tura kalıp kalmayacağına ilişkin, "Seçim ikinci tura kalmaz. Bu seçimin sonucu dün piyasaların verdiği tepkiden belli olmuştur" dedi. Kendisinin seçim sonuçlarını bugüne kadar ekonomi verileriden takip ettiğine işaret eden Bozdağ, "Ekonomi nasıl bir tavır koyarsa genelde öyle çıkıyor ve dün seçim kararının açıklanmasını müteakip borsa 112 bini aştı, avroda dolarda düşüşler yaşandı. Bu çok önemli bir gelişme. Bu, piyasaların bu karara verdiği desteği ve kararın sonuçlarını da satın aldığını göstermektedir" ifadelerini kullandı. Anketlerin, seçimin ilk turda biteceğini gösterdiğini belirten Bozdağ, Türk milletinin, seçimin ikinci tura kalmasına izin vereceğine inanmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, yeni sistemin ilk uygulayıcı cumhurbaşkanı olarak milletin takdiriyle sandıktan çıkacağını söyledi. 24 Haziran'ın Türkiye için tarihi bir gün olduğunu söyleyen Bozdağ, "24 Haziran yeni hükümet sisteminin milletin iradesi doğrultusunda uygulamaya konulacağı tarihtir. Esasında 24 Haziran, yeni bir dönemin kapısının aralanmasıdır. Yeni bir dönemin kapısını aziz milletimiz 24 Haziran'da açacaktır. Türkiye'de senaryoyu artık başkaları değil bu millet yazacaktır. Bu milletin yazdığı senaryoya herkes tabi olacaktır" dedi.


  • BBP’nin adayı da Erdoğan
  • Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, 24 Haziran'da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Tayyip Erdoğan'ın adaylığını desteklediklerini açıkladı. Destici, erken seçim ile ilgili soruları yanıtlarken, "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın adaylığını destekliyoruz" dedi. BBP lideri Destici, CNN Türk’te Hakan Çelik’in sorularını yanıtlarken 24 Haziran'da yapılacak seçimlerde Erdoğan'ın adaylığını destekleyeceklerini belirterek, 'cumhur ittifakı'nın içinde yer alacaklarını da söyledi.
#Erken Seçim
#Bekir Bozdağ
#BBP
6 yıl önce