|

Minik Hasan’dan Bakan Kılıç’a teşekkür

Samsun'da 4 günlükken açık kalp ameliyatı olarak sağlığına kavuşan 1.5 yaşındaki Hasan Agah Aydın'ın yakınları, tedavi sürecinde kendilerine yardımcı olan Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a teşekkür etti.

Yeni Şafak
17:22 - 2/12/2015 Çarşamba
Güncelleme: 15:24 - 2/12/2015 Çarşamba
IHA

Samsun'da 4 günlükken açık kalp ameliyatı olmak zorunda kalan, kalp damarlarının üstünde kitleler bulunan 1.5 yaşındaki Hasan Agah Aydın, Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yardımıyla Samsun'dan İstanbul Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gönderildi. AK Parti İl Kadın Kolları yönetiminde bulunan anneanne Birsen Altuntaş, Bakan Kılıç'ın AK Parti İl Başkanlığı'nı ziyaret edeceğini öğrenince torununu da alıp teşekkür etmek için partiye geldi. Bakan Kılıç'ın konuşmasının ardından söz alan anneanne Birsel Altuntaş, Bakan Kılıç'a ve danışmanlarına teşekkür ederek, iyileşen torunu Hasan Agah Aydın'a ileride göstermek için Bakan Kılıç ile hatıra fotoğrafı çektirdi.



Samsun'daki ziyaretlerinin sonuncusunu AK Parti İl Başkanlığı'na yapan Bakan Kılıç, ülke gündemi, yerel yönetimler ve spor faaliyetleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu.



“YUSUF ZİYA YILMAZ EN TECRÜBELİ BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİRİSİ"


Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz'ı kastederek en tecrübeli büyükşehir belediye başkanlarından biriyle çalışmanın avantajı içerisinde olduklarını belirten Bakan Kılıç, “Güvenoyu alan bir hükümet olarak yola başladık. Bizlere oy vererek destekleyen, bu hizmet etme imkanını vermiş olan tüm hemşehrilerime teşekkür ediyorum. Bizim Samsun olarak büyük bir avantajımız var. Çünkü Samsun'da heyecanıyla ve tecrübesiyle Türkiye'de ki Büyükşehir Belediye Başkanları içerisinde en tecrübelilerden biri olan Samsun Büyükşehir Belediye Başkanımız Yusuf Ziya Yılmaz Bey var. Samsun'da yapılacak projelerde bu koordinasyon, bu birliktelik ve tecrübe bizim için çok önemlidir. AK Parti olarak Samsun'da bir genel başkan yardımcılığı makamıyla da temsil ediliyoruz. Hükümette Samsun'un temsili var. Dolayısıyla bu anlamda bizim de üzerimize düşeni yapmak noktasında büyük bir sorumluluk var" dedi.



“SAMSUN ÇIKARINA OLAN PROJELERE DESTEK"


Samsun'un ulusal ve uluslararası anlamda tanınırlığını arttırmak adına çalışma sarf edeceklerini belirten Bakan Kılıç, “Samsun'un önündeki ilk uluslararası organizasyonun '2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları' olduğunu biliyoruz. Bu anlamda hem mülki idare amirlerimiz hem de yerel idarelerin çok ciddi çalışmaları var. Bizim de bu anlamda yoğun bir çalışmayla üstümüze düşen alt yapı ve üst yapı yatırımları ile hazırlık çalışmalarına son derece hız verdik. Samsun'da yapacak çok şey var. Samsun'unda bizden beklentisi var. Biz bu beklentiye cevap vermek konusunda işimizi ciddiyet ve samimiyetle yapmak zorundayız. Meclis çalışmaları içerisinde AK Parti temsili, 6 milletvekili olarak bulunduğumuz mecliste biz çok büyük bir dayanışma ve birliktelikle yolumuza devam edeceğiz. Samsun söz konusu olduğu zaman tüm milletvekillerimiz de Samsun'un çıkarına olacak çalışmalara destek vereceklerdir. Destek verilmemesi halinde zaten bunun takdirini milletimiz yapacaktır. Ben inanıyorum ki iyi bir birliktelik içerisinde olacağız. Samsun, Karadeniz'in en büyük ve en önemli ili. Ticari ve kültürel anlamda yapacağımız çalışmalar içerisinde şehrin bizden çok büyük beklentileri olduğunu biliyoruz. Sportif çalışmalar açısından da büyük beklentiler var. Bugüne kadar yaptıklarımızın da bir analizi yapılarak, gelecekte nasıl daha iyi ve verimli çalışabilirizin de incelemelerini yaparak çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Burada teşkilatlarımızın hepsinin üzerinde görevi var. Beraber çalıştığımız zaman bizim için hiçbir engel yoktur" diye konuştu.



“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE'NİN KAZANMASIDIR"


AK Parti olarak önemli olanın Türkiye'nin kazanması olduğunu belirten Bakan Kılıç, “Bizim için önemli olan Türkiye'nin kazanmasıdır. Türkiye'nin en iyi şekilde temsil edilmesidir. Milletimizin, ülkemiz içerisinde üretilen refahtan ve gelirden en iyi şekilde faydalanmasıdır. Biz bu çalışmalar doğrultusunda demokrasimizin artması, hukuk sistemimizin gelişmesi ve Dünya'da ilk 20 ekonomi arasında olan ülkemizin, daha da üst seviyesinde olması için hep beraber çalışacağız. Kuruluşumuzdan bugüne kadar süren bu yürüyüşün devamı için hep beraber o yükün altına bedenimizi koymamız gerekir. İşimiz daha çok. Tüm vatandaşlarımıza bu zamana kadar nasıl hizmet ettiysek bundan sonra da daha fazlasıyla hizmet etmemiz gerekiyor. Bu bizim sorumluluğumuz. Milletimizin üzerimizde hakkı var. Türkiye'ye katkılar yaparak yolumuza devam edeceğiz" şeklinde konuştu.



“SAMSUNSPOR'UN YENİ STADININ DIŞ CEPHESİ YAPILIYOR"


Devam eden spor tesisleri hakkında bilgiler veren Bakan Kılıç, “İşitme Engelliler Olimpiyatları ile alakalı olarak yapılması gereken 3 tane spor salonunun ihalesi yapıldı. Bu ihalelerin onay süresinden sonra yolumuza devam edeceğiz. Zaman zaman durumu ne olacak diye sorulan stadyumumuzun da dış panel kaplamaları takılmaya başlandı. Şuanda dış cephesi kaplanıyor. Onu da en kısa sürede bitireceğiz. İlçelerimizdeki gençler ile ilgili olan çalışmalarımız da hız kesmeden devam edecek" ifadelerini kullandı.


Bakan Kılıç, ziyaretlerinin ardından Ankara'daki programlarına katılmak için Samsun'dan ayrıldı.

#AK Parti
#Hasan Agah Aydın
#Gençlik ve Spor Bakanlığı
#Koşuyolu Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma
#Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç
8 yıl önce